• Tüm siparişlerde kargo bedava!

  • 2 yıl garanti

0

Sepetim

Alışveriş sepetinizde ürün bulunmuyor.

        • https://www.philips.com.tr/c-e/so/sound-hub/dogru-spor-kulakligi-secmek.html Bağlantı kopyalandı

      Spor kulaklık seçimi

       

      Koşmaktan, ağırlık kaldırmaktan, parkta yürüyüşlere kadar, müzik eşliğinde egzersiz her zaman daha iyidir! Spor kulaklıkları yalnızca şarkılarla egzersiz yapmak veya koşarken podcast dinlemek istiyorsanız sahip olabileceğiniz hoş bir ekstra donanım değil, aynı zamanda temel ekipmanlardır. Ancak kablosuz spor kulaklıkları mı yoksa gerçek kablosuz spor kulaklıklarını mı istiyorsunuz? Su geçirmez ile suya dayanıklılık arasındaki fark nedir?

       

      Seçeneklere bakmak için biraz zaman harcadıysanız doğru spor kulaklığı seçmenin göz korkutucu olabileceğini bilirsiniz. Merak etmeyin. Yardım etmek için buradayız. Koşu, bisiklete binme, genel fitness ve diğer spor veya egzersiz biçimlerine yönelik farklı kulaklık türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

      Okuma süresi: 15 dakika

      • https://www.philips.com.tr/c-e/so/sound-hub/dogru-spor-kulakligi-secmek.html Bağlantı kopyalandı
      Philips spor kulaklık serisi

      Bir çift spor kulaklığını harika yapan şey nedir?

      • Spor kulaklıkları güvenli ve rahat bir oturuşa sahip olmalıdır
      • Kablosuz spor kulaklıkları daha fazla hareket özgürlüğü sağlar
      • Bazı spor kulaklıklarında görünürlük için güvenlik özellikleri, yansıtıcı parçalar veya LED ışıklar bulunur
      • Spor kulaklıkları tere ve suya dayanıklı veya su geçirmez olmalıdır
      • Bazı spor kulaklıkları toza dayanıklıdır
      • Bazı spor kulaklıklarında güçlü şarj kutuları ve hızlı şarj özellikleri bulunur

       

      Farklı aktiviteler bir çift spor kulaklığından bekledikleriniz konusunda size farklı öncelikler verecektir. Örneğin, bisiklet sürerseniz, spor salonunda sahip olmadığınız güvenlik ve formda kalma hususlarına sahip olursunuz.

       

      Bununla birlikte, herhangi bir spor kulaklığı için kontrol edilmesi gereken birkaç genel şey vardır; bunları; kulak içi veya kulak üstü (on-ear veya over-ear) kulaklıklarınızı takarken rahat hareket etmeniz için sahip olması gereken temel özellikler olarak adlandıralım.

      Güvenebileceğiniz rahat uyumu seçin

      Yoga sırasında rahat gerçek kablosuz kulaklık kullanan sporcu

      Spor kulaklıklarının hafif olması ve hareket ettiğinizde yerinde kalması gerekiyor. Bu nedenle güvenli ve rahat bir uyum buradaki listemizde bir numaradır. Ne yapmayı sevdiğiniz önemli değil: İster 10 km'lik bir koşuda en iyi zamanınızı yakalamak için çalışıyor olun, ister büyük bir yarışa hazırlanıyor olun, ister plajda hızlı bir yürüyüşe çıkın, kulaklığınız bunu yapamazsa eğlenceniz mahvolacaktır.

       

      Peki, hangi kulaklık tarzı size en güvenilir uyumu sağlayacak? Bu, büyük ölçüde kişisel tercih meselesidir.

       

      Üç ana spor kulaklık stili vardır: kafa bantlı spor kulaklıklar, kulak içi spor kulaklıklar, açık kulak tasarımlı spor kulaklıklar. Her stilin güvenli bir şekilde uyum sağlamasını sağlayan özel tasarım özellikleri vardır ve günümüzde spor kulaklıkların çoğu kablosuz veya gerçek kablosuzdur.

      Gerçek kablosuz ve kablosuz spor kulaklıkları arasındaki fark nedir?


      En yeni spor kulaklıkları neredeyse her zaman kablosuzdur. Hala kablolu tercih etme şansınız olsa da, kablosuz spor kulaklıklarıyla egzersiz yapmak daha kolaydır: Yeni başlayanlar için karışacak hiçbir kablo yoktur! Kablosuz spor kulaklıkları, günümüzde süper güçlü ve istikrarlı bir bağlantı sunan Bluetooth aracılığıyla akıllı cihazlarınıza bağlanır; şarkılarınız siz spora devam ettiğiniz sürece çalmaya devam eder.

       

      Aslında kablosuz spor kulaklıklarında, kulaklıkları veya kulaklık başlıklarını birbirine bağlayan bir kablo (genellikle "boyun bandı" olarak adlandırılır) bulunur.

       

      Hiçbir kablosu olmayan spor kulaklıklar, gerçek kablosuz kulaklıklar olarak bilinir.

       

      Daha önce kablolu kulaklıklarla egzersiz yaptıysanız, muhtemelen yeni bir kablosuz spor kulaklığın veya gerçek kablosuz kulaklıkların size sağlayacağı hareket özgürlüğünün tadını çıkaracaksınız. Peki farklı form faktörleri nelerdir ve hangi sporlar için en iyisidir?

      Kafa bantlı spor kulaklıklar

       

      Kafa bantlı spor kulaklıklarda kulak kapakları ve başınızın üzerine oturan bir kafa bandı bulunur. Kulağınızı saran kulaklıklara sahip spor kulaklıklara 'over-ear' spor kulaklık, kulağınıza oturan kulaklıklara sahip modellere ise 'on-ear' spor kulaklık denir.

      Over-ear spor kulaklıkları: yürüyüş ve hafif egzersizler için en iyisi

       

      Over-ear kulaklıklar, kulağınızı tamamen saran kulak kapaklarına sahiptir. Bazı insanlar bunu süper rahat buluyor ve spor için tasarlanan kablosuz kulak üstü kulaklıkların kulak kapakları genellikle süper hafif. Ancak kulak üstü kulaklıkları sevmenizin tek nedeni rahatlık değildir: kulaklıkların ana faydalarından biri pasif gürültü yalıtımıdır; bu, kulak kapaklarının kulaklarınızı bazı seslerden yalıttığını söylemenin süslü bir yoludur. Bu, müziğinizi daha iyi duymanıza yardımcı olur.

       

      Over-ear spor kulaklıklar, diğer tüm spor kulaklık türlerinden daha büyüktür; bu, kulaklık terminolojisinde daha büyük hoparlörler veya sürücüler için daha fazla alana sahip oldukları anlamına gelir. Üst düzey modellerde, daha büyük sürücüler (hoparlörler), genellikle zengin bas ve yüksek frekanslarla ilham verici bir ses sağlar.

      Yürüyüş sırasında kulak üstü kulaklık kullanan atlet

      Bazı insanlar, kulak üstü kulaklıklardaki kulak kapaklarının oluşturduğu kulak çevresi contasının, özellikle egzersiz yapıyorsanız, kulaklarınızın ısınmasına neden olabileceğini düşünüyor. En yeni kulak üstü spor kulaklıklardan bazıları, sizi serin tutmaya yardımcı olmak için soğutma jeli ile doldurulmuş, nefes alabilen kulak kapaklarına sahip Philips H402 gibi, buna karşı koymak için tasarlanmış özelliklere sahiptir. Hızlı ve basit temizlik için de çıkarılabilirler.

       

      Egzersiz kullanımı için tasarlanmamış modellerle karşılaştırıldığında, kulak üstü spor kulaklıklar aynı zamanda daha dayanıklı olma eğilimindedir; su sıçramasına/tere dayanıklılık gibi özellikler sunar.

       

      Kablosuz kulak üstü spor kulaklıkları, yürüyüş veya bazı spor seansları gibi düşük etkili egzersizler için ideal bir seçimdir. Ve eğer kulak kapaklarının rahatlık faktörünü seviyorsanız, meditasyon yaparken de nefes egzersizlerini dinlemenin harika bir yoludur. Ancak koşucuysanız over-ear'ın ihtiyaçlarınızı karşılaması pek mümkün değildir. Koşma hareketi, en güvenli şekilde oturan kulak üstü kulaklıkların bile kaçınılmaz olarak başınızın üzerinde yukarı ve aşağı sallanmasına neden olacaktır.

      On-ear spor kulaklıkları: Düşük yoğunluklu egzersizler ve spor salonu için harika

       

      Genel olarak daha küçük ve daha hafif olan kablosuz on-ear spor kulaklıkları, over-ear modellere göre yoğun aktivitelere biraz daha uygundur. Bunları spor salonunda takıyorsanız çömelme, deadlifting veya hafif koşu bandı çalışmaları yaparken hareket etme olasılıkları daha azdır. Bununla birlikte, bazı Pilates hareketleri veya bench press gibi yüzüstü veya sırtüstü pozisyonlara getiren egzersizler yaparken kulak üstü kulaklıklar yine de başınızın aşağısına kayabilir.

       

      Yine over-ear kuzenleri gibi, Philips A4216 gibi yine soğutma jeli ile doldurulmuş, çıkarılabilir kulak kapaklarına sahip on-ear spor kulaklıkları satın alabilirsiniz.

       

      Kafa bantlı spor kulaklıkları şu durumlarda tercih edebilirsiniz: Yürümeyi veya düşük yoğunluklu egzersiz yapmayı seviyorsanız veya spor salonuna uygun bir kafa bantlı kulaklık istiyorsanız.

      Kulak içi spor kulaklıklar

       

      Kablosuz veya gerçek kablosuz kulaklıklar: Muhtemelen en geniş spor yelpazesi için en uygun form faktörü.

       

      Bu, kulak içi spor kulaklıkların tek seçenek olduğu anlamına gelmiyor. Uyum konusundaki kişisel tercihiniz her zaman kararınızda rol oynamalıdır. Bazı insanlar kulaklarında kulak içi kulaklık olmasından hoşlanmaz (kulağınızın içinde herhangi bir şeyden hoşlanmıyorsanız yukarıda kafa bandı tarzı spor kulaklıklar ve aşağıda açık kulak tasarımlı spor kulaklıklarla ilgili bölümlerimize bakabilirsiniz).

       

      Ancak kulak kanalınızın içine giren bir kulaklık kullanmaktan son derece memnunsanız, o zaman aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda model olacaktır. Gerçekten de spor kulaklık dünyası o kadar hızlı büyüyor ki, bir çift seçmek kafa karıştırıcı olabiliyor.

       

      Başlangıç olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz iki model vardır: kulak kanalına giren kulak uçları olan kulaklıklar (kulak içi spor kulaklıkları da denir) ve dış kulağa oturan kulaklıklar. Her iki uyum hakkında biraz daha bilgi sahibi olmakta fayda var çünkü her birinin seçiminizi etkileyebilecek belirli özellikleri bulunmaktadır.

      Kulak içi spor kulaklıkları: iç kulağınıza oturan kulaklıklar 

       

      Kulaklıkların "kulak içi" oturması olarak adlandırıldığında bu, kulaklığın ucunun kulak kanalınızın açıklığının içine oturduğu anlamına gelir. Pek çok kulak içi spor kulaklığının çeşitli yumuşak kulak ucu kapaklarıyla birlikte geldiğini göreceksiniz, böylece mükemmel uyum için karıştırıp eşleştirebilirsiniz. Hiçbir kulak aynı değildir, bu nedenle deneme yapmanız gerekir: Bir kulağınızda aynı boyutta, diğerinde farklı boyutta kulaklık ucu kapağı istediğinizi fark edebilirsiniz.

      Güvenli bir uyum için kulak kancaları ve kanat uçları

      Peki kulak ucu kapağının faydası nedir? Öncelikle iç kulağınızda mükemmel bir sızdırmazlık sağlar. Bu mühür sizi dış seslerden izole etmeye yardımcı olur, böylece spor salonuna giden arkadaşlarınızın seslerini değil, müziğinizi duyarsınız! Ayrıca, kulaklığı yerinde tutmak için iyi bir iş çıkarır; bu durum özellikle koşuyorsanız harikadır.

       

      Yüksek yoğunluklu antrenmanlardan hoşlanıyorsanız, bir çeşit dengeleyiciyle birlikte gelen kulak içi spor kulaklıklarını aramanızda fayda var. Dengeleyici bir kulak yüzgeci veya kanat ucudur ve ideal uyumunuzu bulabilmeniz için genellikle birden fazla boyutta gönderilir. Dengeleyiciler genellikle kulaklığın yuvarlak kısmına takılır ve kulaklığı yerinde tutmak için dış kulağınızın kıvrımlarına yerleşir.

       

      Baktığınız spor kulaklıkların stabilizatörleri yoksa, her şeyi sabit tutmak için kulağın üst kısmından geçen kulak kancalarıyla birlikte gönderilebilirler.

       

      Bir kulak ucu ve dengeleyiciler (veya kulak kancaları) takılıyken zıplayabilir, takla atabilir, ters takla atabilir veya en iyi dans hareketlerinizi yapabilirsiniz: kulaklıklarınız hiçbir yere gitmez.

      Kulak içi spor kulaklıkları: dış kulağa oturan kulaklıklar

       

      Diğer kulak içi spor kulaklıkları, kulak kanalınıza girmeden kulağınızın içine sığar. Eskiden her akıllı telefona ve her Walkman'e, Discman'e ve MP3 oynatıcıya aldığınız kulaklıklar gibi uyuyorlar. Eğer yaşınız tutuyorsa bunlar size tanıdık gelebilir! Neden bahsettiğimiz hakkında hiçbir fikriniz yoksa ve kulak uçlarının kulak kanalınıza girme hissinden hoşlanmadığınızı biliyorsanız, o zaman muhtemelen bu eski tarz kulak içi kulaklıkları daha rahat bulacaksınız.

       

      Ancak dikkatli olun: Dengeleyiciler veya kulak kancalarıyla birlikte gelen buna benzer spor kulaklıkları bulamazsanız, kulaklıklar koşarken yerinden çıkabilir. Antrenman menünüzde pliometrik hareketler veya atlama düzenli olarak yer alıyorsa akıllıca oynayın:Kulak içi kulaklıklar (yukarıda ele aldığımız kulak uçlu kulaklıklar) veya açık kulak tasarımlı kulaklıklar (bunlar hakkında daha fazlasını okuyabilirsiniz) kullanmanız daha iyi olacaktır. 

      Kablosuz ve gerçek kablosuz spor kulaklıkları: temel bilgiler

       

      Daha fazlası için hazır mısınız?

       

      Kablosuz ve gerçek kablosuz kulaklık tarzı spor kulaklıklar arasındaki farka biraz daha derinlemesine bakalım. Spor kulaklığınızdan ne beklediğinize bağlı olarak her ikisinin de artıları ve eksileri vardır.

      Spor için kablosuz kulaklıklar: daha fazla hareket özgürlüğü

      Açık havada koşu için kablosuz kemik iletimli kulaklık kullanan atlet

      Kablosuz kulak içi spor kulaklıklarında hâlâ iki kulaklığı birbirine bağlayan bir kablo bulunur. Bu kablo, boynunuzun arkası etrafında dönen bir boyun bandı oluşturur ve bunların 'boyun bantlı kulaklıklar' olarak adlandırıldığını görebilirsiniz. Koşarken, zıplarken veya dans ederken boyun bandı hareket edecektir. 

       

      Philips A3206 gibi modern kablosuz spor kulaklık, sizi rahatsız etmeyecek konforlu boyun bantlarına sahiptir. Boyun bandı kablosunu yerine sabitlemenizi sağlayan klipsleri ve gece koşularında daha fazla güvenlik sağlayan yansıtıcı kablolar gibi kullanışlı tasarım özelliklerine dikkat edin. 

      Spor için gerçek kablosuz kulaklıklar: en rahat uyum


      Gerçek kablosuz spor kulaklıkları, herhangi bir kablo içermeyen kulaklıklardır. Her iki kulağınıza da birer kulaklık takıyorsunuz ve işte bu kadar, artık hazırsınız!

      Sporcunun gerçek kablosuz kulaklık taktığı görülüyor

      Peki ya pistte yarışırken ya da ters mekik çekerken? Günlük kullanım için tasarlanan gerçek kablosuz kulaklıkların aksine, spor için tasarlananlar, hareket ederken bunları yerinde tutmak için genellikle kulak içi uçlar ve kulak kancaları veya dengeleyiciler (kulak yüzgeci veya kanat ucu) sunar. Philips A7306 gibi bazı modeller, çıkarılabilir kulak kancası veya kanat ucu seçenekleriyle birlikte gelir; böylece bunları ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde özelleştirebilir ve inanılmaz derecede güvenli bir uyum elde edebilirsiniz.

       

      Aşağıdaki durumlarda kablosuz spor kulaklıklarını tercih edebilirsiniz: Hareket etmeyi seviyorsanız, kulak kapaklarının kulaklarınızı kapatmasını istemiyorsanız ve boyun bandına aldırış etmiyorsanız.

       

      Aşağıdaki durumlarda gerçek kablosuz spor kulaklıkları tercih edebilirsiniz: Herhangi bir kısıtlama olmaksızın hareket etmek istiyorsanız.

      Açık kulak tasarımlı spor kulaklıklar

       

      Herhangi bir şeyin kulaklarınızın içine veya üstüne oturmasından hoşlanmayan biriyseniz, kemik iletimli açık kulak tasarımlı spor kulaklıklar hayalinizin gerçekleşmesi olabilir.

       

      Kemik iletimli kulaklıkların hoparlörleri kulağınıza girmek yerine elmacık kemiklerinizin üzerine, yani her iki kulağınızın hemen önüne oturur. Yumuşak, esnek bir boyun bandı başınızın arkasını sararak hoparlörleri elmacık kemikleriniz üzerinde nazikçe ama sıkı bir şekilde tutar ve kulak kancaları kulaklarınızın üzerinden geçerek kaymalarını önler (bisikletçiyseniz boyun bandı kask takmanız için yeterince alçakta durur).

       

      En son podcast'i başlattığınızda, ses dalgaları (veya titreşimler) hoparlörden iç kulağınızdaki kemiklere geçer, böylece ne söylendiğini duyabilirsiniz. Bu arada kulaklarınız tamamen açık ve özgürdür!

      kalabalık bir sokakta açık kulaklık takan adam

      Philips kemik iletimli kulaklık kullanan bisikletçiİster koşu kulaklığı ister bisiklet kulaklığı arıyor olun, kemik iletimli açık kulak tasarımlı kulaklıklar güvenlik açısından yüksek puan alır. Açık yollarda bisiklet sürüyorsanız arabaların sesini duyacaksınız. Koşu rotanız sizi de yolun kenarına götürüyorsa bisikletçinin zilini duyacaksınız.

       

      (Kemik iletimli kulaklıkların nasıl çalıştığını derinlemesine incelemek istiyorsanız buradaki makalemize göz atın.)

       

      Ses açısından kemik iletimli spor kulaklıklar bir uzlaşmadır. Müziğinizi duymaya devam edeceksiniz ancak kulak içi spor kulaklıklardan veya kafa bantlı spor kulaklıklardan alabileceğiniz tüm ayrıntıları veya basları alamayacaksınız. Podcast'ler ve sesli kitaplar, kemik iletimli kulaklıkların başarılı olduğu alanlardır: Kaldırımda yürürken veya fazladan 10 km pedal çevirirken en son gerilim filminiz oldukça harika gelebilir!

       

      Aşağıdaki durumlarda açık kulak tasarımlı spor kulaklıkları tercih edebilirsiniz: Koşuyorsanız veya bisiklete biniyorsanız ve güvenlik için dış dünyayı duymak istiyorsanız. Ya da kulaklarınızın içinde veya üstünde hiçbir şey istemiyorsanız.

      Spor kulaklıkları ve güvenlik

       

      Bundan kaçış yok: egzersiz; a) harikadır ve b) potansiyel olarak tehlikelidir. Bu da güvenliği göz ardı edemeyeceğiniz bir husus haline getiriyor.

      Çerçevenin arkasındaki LED ışıklar

      Hızlı ve muhtemelen düzensiz hareket ettiğinizde çarpabileceğiniz şeyleri duyabilmeniz oldukça önemlidir veya neyin size çarpabileceğini. Açık kulak tasarımlı spor kulaklıklar bunu yapmanın bir yoludur.

       

      Bir yarışta takmanıza izin verilen tek şeyin açık kulak tasarımlı kulaklık olduğu amatör veya profesyonel düzeyde yarışmıyorsanız, antrenman yapmanın en güvenli yolu Aktif Gürültü Önleme (ANC) özelliğine sahip spor kulaklıklar kullanmaktır. Son iki üç yıldır herhangi bir kulaklık araştırdıysanız bu terimle karşılaşmış olmanız neredeyse muhtemeldir. Sürekli gelişen bu teknoloji, dış gürültüyü seçici olarak engellemek için mikrofonlar ve gürültü önleyici algoritmalar kullanır.

       

      Şu anda ANC'ye çok fazla derinlemesine girmeyeceğiz (gürültü engelleme konusuna geniş, kapsamlı bir bakış için buradaki makalemize bakın), ancak konu şu: ANC'yi, engellemediğiniz harici sesleri engellemek için kullanabilirsiniz. Duymak istiyorsanız, bunu kritik seslerin tekrar içeri girmesine izin vermek için kullanabilirsiniz.

       

      Farkındalık Moduna sahip Philips ANC spor kulaklıkları tam olarak bunu yapmanıza olanak tanır. Koşunuzda yoğun bir kavşağa gelirseniz modu aktif edip trafiği anında duyabilirsiniz.

       

      Dışarıda antrenman yaptığınızda, görülebilir olmak istersiniz. Çoğu Philips spor kulaklığı, led ışıklar ve yansıtıcı boyun bantları gibi görünürlük yardımcılarına sahiptir. Açıkçası loş yerlerde koşuyor, yürüyor veya bisiklete biniyorsanız başka yansıtıcı giysiler de giymelisiniz. Ancak kısa listenizdeki spor kulaklıkların bunun gibi ekstra özellikler sunup sunmadığını kontrol etmenizde fayda bulunmaktadır.

      Su geçirmezlik? Spor kulaklığınızdaki IP derecelendirmelerini kavrama

      Su geçirmez açık kulak tasarımlı kulaklığın üzerine su döken atlet

      Tüm spor kulaklıklarının ortak noktası varsa o da dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış olmalarıdır. Ne kadar dayanıklı olduğunu öğrenmek için bir çift kulaklığın ne kadar suya ve/veya toza dayanıklı olduğunu gösteren IP derecesine göz atmanız gerekir.

       

      Derecelendirme şu şekildedir:

       

      IPXX

       

      IP, 'giriş koruması' anlamına gelir ve XX, sırasıyla kulaklıkların katılara ve sıvılara ne kadar iyi direnç gösterdiğini belirten sayılar olacaktır.

       

      Kulaklığınızın IP derecesindeki ilk sayı her zaman oldukça yüksek olacaktır çünkü bu, kulaklığın dış kasasının iç işleyişini katı maddelerden ne kadar iyi koruduğunu ifade eder. Yüksek sayılar, bir ürünün yanlışlıkla küçük parçacıkların (ör. toz) girişine karşı korunduğunu gösterirken, düşük sayılar, bir ürünün çok daha büyük nesnelerin (parmaklar veya tornavidalar gibi) kazara girmesine karşı korunduğunu gösterir.

       

      İkinci sayı kulaklığınızın ne kadar su geçirmez olduğunu gösterir.

       

      Temel olarak sayılar ne kadar yüksek olursa kulaklıklar o kadar toza veya suya dayanıklıdır. Ve su dediğimizde buna ter de dahildir!

      Spor kulaklığınızdaki IP derecelendirmesini anlama

      Terli antrenmanlar, tozlu yollar ve yağmurlu günler

       

      Yağmura rağmen antrenman programınıza sadık kalmak veya kulaklığınızı takarak tozlu yollara çıkmak istiyorsanız yukarıdaki IP derecelerini hızlı bir şekilde kontrol etmek doğru çifti seçmenize yardımcı olacaktır.

       

      Örneğin, IPX5 derecesi sizi terleten herhangi bir aktivite veya yağmurda antrenman yapmak için fazlasıyla yeterlidir (böylece dışarısı biraz ıslak olduğu için artık koşuyu bırakmak için bir mazeretiniz olmayacak). Ve IP55 derecesi, dışarı çıkıp yağmurda ve tozda spor yapabilmenizi sağlayacaktır!

       

      Philips A7507 gerçek kablosuz spor kulaklıklar IPX5 derecesine sahiptir; bu, toza karşı koruma sınıfına sahip olmadıkları, ancak su jetlerine karşı etkili oldukları anlamına gelir; böylece onları takarken yağmurda mutlu bir şekilde koşabilirsiniz. Philips A4216 kulak üstü kulaklıklar da IP55 derecesine sahiptir; bu, tozun onları hiç rahatsız etmeyeceği ve yağmurda da güvende oldukları anlamına gelir.

       

      Spor kulaklıklarıyla yüzmek istiyorsanız, özel olarak tasarlanmış yüzme kulaklıkları satın aldığınızdan emin olmanız gerektiğini unutmamak önemlidir. Kulaklıkta "Yüzmek İçin" yazmıyorsa, yüksek IP derecesine sahip olsa bile, kulağınızdayken suya girmeyin.

      Spor kulaklıkları daha iyi antrenman yapmama yardımcı olabilir mi?

       

      Koşu kulaklıkları veya bisiklet kulaklıkları daha iyi koşmanıza veya bisiklet sürmenize yardımcı olabilir mi? Spor salonunda kullanım için ideal olan spor kulaklıkları daha iyi ağırlık kaldırmanız için size ilham verebilir mi?

       

      Açıkçası, tüm spor kulaklıklarının daha iyi antrenman yapmanıza yardımcı olduğuna dair bir his var. Enerjinizi yükselten, sizi daha ileriye iten müziği veriyorlar. Antrenman listeniz başkasınınkinden farklı olabilir - kişisel zevkin güzelliği budur - ancak müziğin sizi güçlü hissettireceğine ve bir sonraki antrenman dönüm noktasına doğru adım atmaya, uzun adımlarla ilerlemeye hazır hissetmenizi sağlayacağına bahse gireriz. Ve sonra aklınızı acıdan uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz podcast'ler ve sesli kitaplar var!

       

      Ancak müzik ve podcast'lerin ötesinde, bir çift spor kulaklığı almanın başka avantajları da var.

      Daha yüksek, daha ileri, daha hızlı, daha güçlü! Antrenman yapmanıza yardımcı olacak özelliklere sahip spor kulaklıkları

       

      Saatlerimiz bize kanımızda ne kadar oksijen bulunduğunu söyleyebilir. Buzdolaplarımız bize daha fazla portakal suyu sipariş etmemizi hatırlatabilir. Peki ya spor kulaklıkları?

       

      Philips A7306 gibi bazı spor kulaklıkları, popüler egzersiz uygulamalarıyla uyumlu akıllı işlevlere sahiptir. Bu gerçek kablosuz kulaklıklar, Philips Kulaklık uygulaması ve bazı egzersiz uygulamalarıyla uyumlu dahili bir kalp atış hızı monitörüne sahiptir. Seçtiğiniz uygulama canlı güncellemeleri destekliyorsa, egzersiz yaparken kalp atış hızı ölçümlerini kulağınıza sesli olarak duyacaksınız. Kendinizi doğru zamanda zorlayarak daha akıllıca antrenman yapmak istiyorsanız bunun gibi bir işlev yardımcı olabilir.

      Kalp atış hızı izlemeyi kullanarak koşan atlet

      Diğer spor kulaklıkları şarj kutularında bazı akıllı teknolojileri barındırıyor. Tıpkı Philips A7306 gerçek kablosuz kulaklık gibi: Kulaklıkları egzersiz sonrasında kutularına geri koyduğunuzda UV temizleme döngüsü bakterilerin %99'unu yok eder. Bir sonraki seansınızdan önce kulaklıklarınızı çıkarın, tamamen şarj edilmiş ve temiz olacaklar; yeniden terlemenize hazır olacaklar.

      Bir kilometre daha koşun, bir set daha yapın: Kablosuz spor kulaklıkları şarj arasında ne kadar süre dayanır?

       

      emen hemen tüm spor kulaklıklarının kablosuz olduğundan ve spor kulaklıklarının kablosuz ya da gerçek kablosuz olduğundan bahsettiğimizi ve bunun her türlü spor ve egzersiz için ne kadar harika olduğunu hatırlıyor musunuz?

       

      İster günlük yürüyüş yapan biri olun ister ciddi bir spor salonu müdavimi olun, kablosuz spor kulaklıkları size bol miktarda hareket özgürlüğü sağlar. Ama aynı zamanda size tüm bu pil ömrü rakamlarının ne anlama geldiğini bulmaya çalışmak gibi kıskanılacak bir iş de veriyorlar!

      Kafa bantlı ve açık kulak tasarımlı spor kulaklıklar: hepsine hükmedecek çalma süresi

       

      Kafa bantlı spor kulaklıklara bakıyorsanız, bunların tek şarjla ne kadar süre çalışacağını anlamak oldukça basittir. Kutunun üzerinde kulaklığınızı normal parametrelerde kullandığınızda bekleyebileceğiniz çalma süresini gösteren bir rakam göreceksiniz. Bu rakamı aştığınızda pil tükenecek ve tekrar şarj etmek için şarj kablosunu takmanız gerekecek.

       

      Ne kadar çalma süresi elde edeceğiniz, kulaklığınızın Aktif Gürültü Önleme (ANC) özelliğine sahip olup olmadığı ve ANC'nin söz konusu setteki pil ömrünü etkileyip etkilemediği (bazı durumlarda etkilemez) dahil olmak üzere birçok şeye bağlıdır. Şarjlar arasında yaklaşık 20 saatlik çalma süresi standarttır, ancak bazı kafa bantlı spor kulaklıklar 30 saatin üzerinde devasa rakamlara sahiptir. Yani onları tekrar şarj etmeyi düşünmenize bile gerek kalmadan bir hafta boyunca antrenman yapabilirsiniz!

       

      Açık kulak tasarımlı kulaklıklar da aynıdır: Şarjlar arasında ne kadar çalma süresi bekleyebileceğinizi gösteren bir rakam göreceksiniz.

       

      Ayrıca kulaklığınızın boş haldeyken tamamen şarj olması için gereken süreyi ve ekstra güç sağlayacak hızlı şarj işlevine sahip olup olmadığını da dikkate almanız gerekir. Pek çok spor kulaklığı, 15 dakikalık hızlı şarjın ardından size fazladan bir saatlik çalma süresi veya benzeri bir özellik sunacaktır.

      Kablosuz ve gerçek kablosuz spor kulaklıkları: şarj kutusundan birden fazla oynatma

      Şarj kutusuyla birlikte Philips gerçek kablosuz kulaklıklar

      Kablosuz ve gerçek kablosuz spor kulaklıklarında, kulaklık başlıkları genellikle kutularında şarj edilir; kutunun kendisi de şarj cihazı görevi görür. Buraya kadar çok basit. Kafa karıştırıcı olabilecek nokta, kutunun üzerinde tek bir oyun süresi rakamı görmeyeceğiniz, ancak basit bir toplama benzeyen bir şey göreceksiniz: 6+18 gibi bir şey. Ve tıpkı IP derecelendirmelerinde olduğu gibi, bunun ne anlama geldiğini anlamak tamamen sayıların nasıl okunacağını bilmekle ilgilidir.

       

      Bu konuya gelmeden önce, şarj kutusunun aslında kulaklığınızın bulunduğu bir güç bankası olduğunu anlamak faydalı olabilir. Bu, tıpkı diğer güç bankaları gibi kasanın da şarj edilmesi gerektiği anlamına gelir. Şarj kutuları genellikle kablolu veya kablosuz şarj pedi aracılığıyla şarj edilir.

       

      Şarj kutunuz tamamen şarj olduğunda, kulaklıklarınızın tek şarjı için gerekenden daha fazla güç tutar. Şarj kutusunun sahip olduğu ek güç, kutunun üzerinde iki çalma süresi rakamını (ek toplam gibi görünen) bulmanızın nedenidir. Küçük rakam, tam şarjlı bir çift kulaklığın şarj kutusuna geri gitmeden önce ne kadar süre çalışması gerektiğini gösterir. Büyük rakam, kulaklıklarınızı tekrar şarj ederek ekstra kaç saat çalma süresi sağlayabileceğinizi gösterir.

       

      Diyelim ki seçtiğiniz spor kulaklığınızın 6+18 saat çalma süresi var. Bu, tam şarjla kulaklıkların yaklaşık 6 saat boyunca çalacağı anlamına gelir. Ve tamamen şarj edilmiş bir kasa ekstra 18 saatlik güç tutacaktır.

       

      Yani, kulaklıklarınızı tamamen şarj ederseniz ve kutuyu tamamen şarj ederseniz, cebinizde 24 saate kadar egzersiz süresi (kulaklıklarda 6 saat artı çantada ekstra 18 saat) olduğunu bilerek yola çıkabilirsiniz. Bu, 2 saat boyunca egzersiz yapabileceğiniz, kulaklıkları tekrar kutuya koyabileceğiniz ve kutuyu tekrar şarj etmeniz gerekmeden önce 12 kez tekrarlayabileceğiniz anlamına gelir!

      Bir günde birden fazla seans mı? 

       

      Bu küçük şarj kutularının son derece kullanışlı olduğuna şüphe yok, ancak düşündüğünüz kulaklıkların da hızlı şarj özelliğine sahip olup olmadığını kontrol etmeye değer.

       

      Bir dizi kablosuz veya gerçek kablosuz spor kulaklığı kutuya geri koyduğunuzda tamamen şarj etmek genellikle yaklaşık iki saat sürer. Seanslar arasında bolca zaman var! Peki ya sabah antrenmanınızdan sonra spor salonundan dönerken şarkılarınızın keyfini çıkarmak için kulaklıklarınızı takılı tutsanız ve sonra öğle yemeği molasında kulaklıklarınızı kullansanız ve şimdi akşam koşusuna çıkmak isteseniz?

       

      Hızlı şarj özelliğine sahip kulaklıkların günü kurtarabileceği yer burasıdır! Bu, kulaklıkları kısa bir süre için (genellikle yaklaşık 15 dakika) şarj kutularına geri takarak fazladan bir veya iki saat çalma süresi elde etmenize olanak tanır.

      • https://www.philips.com.tr/c-e/so/sound-hub/dogru-spor-kulakligi-secmek.html Bağlantı kopyalandı

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.