Parmesanlı Patates Kroket

Side dish – 4 portions

Porsiyon 4 kisilik, Hazırlama süresi: 30 dakika, Pişirme süresi 8 dakika

Malzemeler

  • 300 gr, soyulmuş ve küp şeklinde
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr parmesan peyniri, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı un
  • Taze karabiber
  • Hindistancevizi
  • 50 gr ekmek kırıntısı

Yapılışı

  • Papates küplerini 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra patates ezicisiyle püre haline getirin. Daha sonra dinlenmeye bırakın.
  • Patates püresine yumurta sarısı, parmesan peyniri, un ve soğan ilave edip iyice karıştırın. Tuz, biber ve hindistan cevizi ekleyin.
  • Airfryer’I önceden 200 derecede ısıtın. Yağ ve ekmek kırıntılarını karıştırın ve ufalanmış bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Patates püresini 12 kroket halinde şekillendirin ve tamamen kaplanıncaya kadar ekmek kırıntılarına batırın.
  • Airfryer pişirme sepetine altı kroket koyun ve sepeti kapatın. Zamanlayıcıyı 4 dakikaya ayarlayın. Ardından kroketlerin geri kalanı kızartın.
Patates Kroket | Philips

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.