Bu lezzetli kurabiyeyi çok sayıda yapabilirsiniz. Kalanları buzluğa koyup bir dahaki sefer için çözündükten sonra, onları ısıtın. Haşhaş tohumları, susam tohumları veya tuz kristalleri gibi şekiller ve süslemeler ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler
- Hamur için:
- 180 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
- 150 gr margarin
- 100 ml krema
- 150 gr un
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- En son:
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Haşhaş
- Kimyon
- Antepfıstığı
- Beyaz ve siyah susam
- Tuz
Yapılışı
- Margarini, peyniri, tuzu ve biberi bir kaba koyun. Krema döküp pürüzsüz olana kadar her şeyi karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu mutfak tezgahına serpin ve oyuk oluşturun. Peynir karışımını un ve kabartma tozu karışımına ekleyin. Hamurun sertleşmesini önlemek için mümkün olduğunca az yoğurun. Bir mutfak robotuyla da yapabilirsiniz.
- Hamuru 3-4 mm kalınlıkta olacak şekilde rulo haline getirin ve kurabiye şeklinde kesin. Çırpılmış yumurtaları sütle karıştırın ve kurabiyelerin üzerine sürün. Haşhaş tohumları, susam tohumları veya tuz ile süsleyin. Kurabiyeleri Airfryer sepetine yerleştirin ve 12 dakika 170 derecede pişirin.