Her porsiyon 630 kJ / 150 kcal 5 gr protein, 2 gr doymuş yağ olmak üzere 5 gr yağ, 21 gr karbonhidrat, 4 gr lif içerir
Porsiyon 6 kisilik, Hazırlama süresi: 5 dakika, Pişirme süresi 25 dakika
Malzemeler
- 6 patates
- 1 kırmızı soğan veya 2 yeşil soğan
- 6-8 dilim salam veya sucuk
- Yarım kırmızı biber
- 100 gr bezelye
- 1 yemek kaşığı ekşi krema
- 1 yemek kaşığı frenk soğanı, maydonoz ya da tarhun otu (isteğe bağlı)
- Tat için karabiber ve tuz
Yapılışı
- Airfryer’ı önceden 200 derecede ısıtın.
- Patatesleri suda bekletin ve kağıt havluyla kurutun. Daha sonra patatesleri Airfryer pişirme sepetine koyun. Sepeti Airfryer içine kaydırın ve zamanlayıcıyı 25 dakikaya ayarlayın.
- Soğanı doğrayın, salam ve kırmızıbiberi tek lokmalık dilimleyin. Bezelyeleri birkaç dakika kaynatın. Daha sonra soğuk su ile durulayın, boşaltın ve kenara koyun.
- Patatesler hazır olduğunda zamanlayıcı çalacak. Çaldıktan sonra patatesler tutacak sıcaklıkta olana kadar bir kenara koyun. Her patatesin üstünü kesin ve iç kısımlarını bir kaba koyun.
- Patatesin için bir çatal kullanarak ekşi krema ile karıştırın. Salam, biber, bezelye ve taze otları da karıştırın. Biber ve tuzu ekleyin. Pişen patatesleri hazırladığınız karışımla doldurun ve servis edin.