Her porsiyon 3295 kJ / 785 kcal 41 gr protein, 8 gramı doymuş olmak üzere 68 gr yağ, 2 gr karbonhidrat, 0 gr lif içerir
Porsiyon 3 kisilik, Hazırlama süresi: 10 dakika, Pişirme süresi 8 dakika
Malzemeler
- 3 balık fileto (tanesi 200 gr)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber ve tuz
- 1 demet taze fesleğen (15 gr)
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- 250 ml sızma zeytinyağı
Yapılışı
- Airfyer’I önceden 180 derecede ısıtın.
- Balık filetolarını yağlayın ve biber ve tuz ekleyin. Airfryer’ın pişirme sepetine koyun ve sepeti Airfryer içine doğru kaydırın. Zamanlayıcıyı 8 dakikaya ayarlayın.
- Fesleğen yapraklarını ayıklayın ve sarımsak, dolmalık fıstık, parmesan peyniri ve zeytinyağı ile mutfak robotunda ya da havan ve tokmak ile karıştırın. Sos haline gelene kadar karışıma devam edin. Tat vermesi için biraz tuz ekleyin.
- Balık filetolarını servis tabağına yerleştirin ve hazırladığınız pesto sos ile servis edin.
- İpucu: Değişiklik için balığı pesto sos ile kaplayabilir ve Airfryer’da pişirmeden önce ekmek kırıntılarıyla kaplayabilirsiniz.