Bebeğiniz uyandığında güne beslenmeyle başlayın
Bebeğiniz, yaşına bağlı olarak uyandıktan bir veya iki saat sonra ilk şekerlemesine hazır olabilir.
Düzenli bir akşam banyosu düzeni başlatın
Bebeğiniz iki veya üç aylıkken bir banyo, masaj, beslenme, bildiği rahatlatıcı bir ninni ve ortam, uyku zamanının geldiğini gösteren bir işaret ve günü sonlandırmak için tatlı bir yöntem olacaktır.
Bebeğinizin yorgun olduğu zamanı değerlendirin
Altı aylıktan küçük bir bebek, genellikle en fazla 90 dakika uyanık kalır. Bebeğinizin ne zaman yorgun olduğunu anlamak için bu bilgiyi rehber edinin. Çok erken veya çok geç uyumaya zorlarsanız bebeğinizin yatışması zor olabilir. İlk haftalarındaki yeni doğan bebekler, yalnızca beslenecek kadar uzun süre (en fazla 45-60 dakika) uyanık kalır, ardından uyurlar.
Beslenme zamanı
Bebeğinizin beslenme zamanları arasında üç-dört saat varsa besleme zamanlarını sabah erken, öğleden önce, öğleden sonra, akşamın ilk saatleri ve ilerleyen saatleri olarak belirleyin. Geceleri beslemek için bebeğinizin kendi kendine uyanmasını bekleyin.
Bebeğinizi gün içindeki beslenme zamanlarından sonra oynamaya ve uyanık kalmaya teşvik edin
Bebeğiniz kendiliğinden uyanık kalmaya başladığında (yaklaşık üç haftalıkken) bunu gerçekleştirebilirsiniz. Başta bunu bebeğinizin bezini değiştirirken küçük bir sohbet ve şarkı söyleme şeklinde yapabilirsiniz. Üç aylık olduğunda çoğu bebek, uyumaya hazırlanmadan önce jimnastik yapmaktan, kucakta zıplatılmaktan, dışarıda veya kucağınızda gezdirilmekten hoşlanır.
Bebekler rutinin tutarlılığını, bilinirliğini ve güvenilirliğini sever
Bebek rutini bebeğinizin aşırı yorulmasını, mızırdanmasını ve ağlamasını önler.
Emziriyorsanız…
Bebek rutininiz ne olursa olsun ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz her zaman bebeğinizi beslediğinizden emin olmanız gerekir. Böylece süt üretiminiz korunur ve bebeğinizin süt ihtiyacı karşılanır. Seyrek atıştırma veya erken besleme, genel olarak rutinde fark yaratmaz.