• Tüm siparişlerde kargo bedava!

  • 2 yıl garanti

0

Sepetim

Alışveriş sepetinizde ürün bulunmuyor.

    Philips Destek

    Philips Airfryer'ın Buhar veya Buhar ve Havayla Kızartma işlevlerini kullanma

    Yayınlandı 7 Nisan 2025

    Aşağıdaki bölümlere bakarak Philips Airfryer'ınızı nasıl kuracağınızı ve Buhar (1) veya Buhar ve Havayla Kızartma (2) işlevlerini nasıl kullanacağınızı öğrenin.

    Yiyecek tablosunu takip ederek Buhar işleviyle pişirme

    1. Hazırlama:

    • Su haznesini cihazdan çıkarın ve MAX seviye göstergesini aşmadan doldurun.
    • Kapağı sabitleyin ve sorunları önlemek için hazneyi düzgün bir şekilde yerleştirin.
    • Su haznesini cihazın üst kısmındaki boşluğa yerleştirin ve yerine sabitlendiğinden emin olun.
    • Cihazı duvardan 20 cm uzağa yerleştirin ve hava çıkışını doğrudan prizin önüne yerleştirmeyin.

    2. Haznenin ve sepetin kurulumu:

    • Büyük hazneyi ve sepeti çıkarın, ardından sepeti büyük hazneye yerleştirin.
    • Miktarlar ve pişirme süreleri için yiyecek tablosunu (aşağıdaki yiyecek tablosuna bakın) takip ederek malzemeleri sepete ekleyin.

    3. Pişirmeye başlama:

    • Hazneyi tekrar Airfryer'a yerleştirin.
    • Güç Açma/Kapama düğmesine basın ve büyük hazneyi seçin.
    • Ardından Buhar işlevini seçip zamanı ve sıcaklığı gereken şekilde ayarlayın (aşağıdaki yiyecek tablosuna bakın).
    • Yemek pişirme işlemini başlatmak için Başlat/Durdur düğmesine basın.

    4. Pişirme sırasında:

    • İstendiğinde hazneyi sallayabilirsiniz.
    • Gerekirse ayarları değiştirebilirsiniz.

    5. Yemek hazır:

    • Zamanlayıcı zili çaldığında malzemelerin hazır olup olmadığını kontrol edin. Değilse sepeti geri yerleştirin ve birkaç dakika daha bekleyin.
    • Barbekü maşalarını kullanarak malzemeleri dikkatlice çıkarın.

    Önemli:

    • Malzemeleri çıkarırken hazneyi eğmeyin, aksi takdirde sepet düşebilir ve su sıçrayabilir.
    • Pişirme işlemi sonrasında hazne, sepet, iç muhafaza ve malzemeler sıcak olur.
    • Airfryer'da bulunan malzemelere bağlı olarak hazneden buhar çıkabilir.

    Malzemeler

    Yiyecek Miktarı

    Sıcaklık

    Süre (dk.)

    Not

    Taze patates küpleri

    800 g/28 oz

    100°C

    28-35

     

    Bütün patates

    4 parça (her biri 250-300 g/9-11 oz)

    100°C

    45-55

     

    Tavuk butları

    10 parça (her biri 125 g/4,5 oz)

    100°C

    30-40

     

    Bütün balık

    3 parça (her biri 300-400 g/11-14 oz)

    100°C

    18-22

     

    Kök sebzeler (brokoli gibi)

    600 g/21 oz

    100°C

    10-14

     

    Mantı

    400 g/14 oz

    100°C

    15-20

     

    Kaburga

    300 g/11 oz

    100°C

    30-35

    Belirli boyutta plaka kullanın

    Pirinç

    320 g/11 oz

    100°C

    25-40

    Silikon tepsi gibi pişirme kapları kullanarak
    Hazneye 320 ml su ekleyin, pirinç/su oranı 1:1.2'dir

    Tavuk göğsü

    4 parça (her biri 200 g/7 oz)

    100°C

    20-30

     

    Yam/Tatlı patates

    8 parça (her biri 100 g/3,5 oz)

    100°C

    45-60

     

     

    Ön ayarları kullanarak Buhar işleviyle pişirme

    Buhar İşleviyle bir ön ayarı kullanmak için yukarıdaki adımları uygulayın (Yiyecek tablosunu takip ederek Buhar İşleviyle pişirme) ve Buhar işlevini seçtikten sonra ön ayarlardan birine basarak seçim yapın ve ardından pişirmeye başlamak için Başlat/Duraklat düğmesine basın.

    Aşağıdaki tabloda, her ön ayarın varsayılan Sıcaklığını ve Süresini ve bunlara dair bazı ipuçlarını görebilirsiniz. 

    Ön ayarlar

    Yiyecek Miktarı

    Sıcaklık (varsayılan)

    Süre (varsayılan)

    Not

    Taze patates

    800 g/28 oz

    100°C

    35 dk

    - Patatesi küp şeklinde doğrayın

    Tavuk butu (diğer adıyla kümes hayvanı)

    8 - 10 parça

    100°C

    40 dk

    - Her but için 120-130 g/4-5 oz

    Balık (diğer adıyla balık ve deniz ürünleri)

    600 g

    100°C

    20 dk

    - Derisiyle birlikte yaklaşık 300 g/11 oz bütün balık

    Sebzeler

    550 g

    100°C

    14 dk

    - Karnabahar, brokoli gibi kök sebzeler

    Mantı

    400 g

    100°C

    20 dk

    -

     

    Yiyecek tablosunu takip ederek Buhar ve Havayla Kızartma işleviyle pişirme

    1. Hazırlama:

    • Su haznesini cihazdan çıkarın ve MAX seviye göstergesini aşmadan doldurun.
    • Kapağı sabitleyin ve sorunları önlemek için hazneyi düzgün bir şekilde yerleştirin.
    • Su haznesini cihazın üst kısmındaki boşluğa yerleştirin ve yerine sabitlendiğinden emin olun.
    • Cihazı duvardan 20 cm uzağa yerleştirin ve hava çıkışını doğrudan prizin önüne yerleştirmeyin. Cihazı prize takın.

    2. Haznenin ve sepetin kurulumu:

    • Büyük hazneyi ve sepeti çıkarın, ardından sepeti büyük hazneye yerleştirin.
    • Miktarlar ve pişirme süreleri için yiyecek tablosunu (aşağıdaki yiyecek tablosuna bakın) takip ederek malzemeleri sepete ekleyin.

    3. Pişirmeye başlama:

    • Hazneyi tekrar Airfryer'a yerleştirin.
    • Güç Açma/Kapama düğmesine basın ve büyük hazneyi seçin.
    • Ardından Buhar ve Havayla Kızartma işlevini seçin, süreyi ve sıcaklığı gerektiği şekilde ayarlayın (aşağıdaki yiyecek tablosuna bakın).
    • Gerekirse sallama hatırlatıcısı düğmesini kullanın.
    • Yemek pişirme işlemini başlatmak için Başlat/Durdur düğmesine basın.

    4. Pişirme sırasında:

    • İstendiğinde hazneyi sallayabilirsiniz.
    • Gerekirse ayarları değiştirebilirsiniz.

    5. Yemek hazır:

    • Zamanlayıcı zili çaldığında malzemelerin hazır olup olmadığını kontrol edin. Değilse sepeti geri yerleştirin ve birkaç dakika daha bekleyin.
    • Barbekü maşalarını kullanarak malzemeleri dikkatlice çıkarın.

    Önemli:

    • Hazne veya sepet çok sıcak olacağından kullanım sırasında veya kullanımdan sonra bir süre bu parçalara dokunmayın.

    Malzemeler

    Yiyecek Miktarı

    Sıcaklık

    Süre (dk.)

    Not

    Taze patates küpleri

    800 g/28 oz

    180°C

    26-35

    Pişirme sırasında 2 kez sallayın, çevirin veya karıştırın

    Tavuk butları

    10 parça (her biri 125 g/4,5 oz)

    180°C

    27-30

    Sürenin yarısında sallayın, çevirin veya karıştırın

    Tavuk göğsü

    4 parça (her biri 200 g)

    160°C

    20-22

    10 g kanola yağı ekleyin

    Bütün balık

    3 parça (her biri 300-400 g/11-14 oz)

    200°C

    18-21

    Sürenin yarısında sallayın, çevirin veya karıştırın

    Balık fileto

    5 parça (her biri 200 g/7 oz)

    160°C

    20-21

    10 g kanola yağı ekleyin

    Karışık Sebzeler

    1000 g/35 oz

    200°C

    19-21

    Pişirme süresini damak tadınıza göre ayarlayın. Pişirme sırasında 2 kez sallayın, çevirin veya karıştırın

    Karnabahar

    600 g/21 oz

    160°C

    19-21

    Pişirme sırasında 2 kez sallayın, çevirin veya karıştırın. 10 g kanola yağı ekleyin

    Havuç

    600 g/21 oz

    180°C

    19-21

    Pişirme sırasında 2 kez sallayın, çevirin veya karıştırın. 10 g kanola yağı ekleyin

    Ev yapımı ekmek

    550 g/19 oz

    180°C

    30-35

    XL pişirme haznesini kullanın. Kabarırken ısıtma elemanına temas etmesini önlemek için hamurun şekli mümkün olduğunca düz olmalıdır. Ekmeği çıkarmadan önce pişme seviyesini kontrol edin

    Mantı

    400 g/14 oz

    160°C

    15-18

     

    Bütün tavuk

    1200 g/42 oz

    180°C

    50-60

     

     

    Ön ayarları kullanarak Buhar ve Havayla Kızartma işleviyle pişirme

    Buhar ve Havayla Kızartma İşleviyle bir ön ayarı kullanmak için yukarıdaki adımları uygulayın (Yiyecek tablosunu takip ederek Buhar ve Havayla Kızartma İşleviyle pişirme) ve Buhar ve Havayla Kızartma işlevini seçtikten sonra ön ayarlardan birine basarak seçim yapın ve ardından pişirmeye başlamak için Başlat/Duraklat düğmesine basın.

    Aşağıdaki tabloda, her ön ayarın varsayılan Sıcaklığını ve Süresini ve bunlara dair bazı ipuçlarını görebilirsiniz. 

    Ön ayarlar

    Yiyecek Miktarı

    Sıcaklık (varsayılan)

    Süre (varsayılan)

    Not

    Taze patates

    800 g/28 oz

    180°C

    26 dk

    - Kızartmalık patatesler kullanın
    - Patatesi küp şeklinde doğrayın
    - 30 dakika suda bekletin, kurulayın ve ¼ ila 1 yemek kaşığı yağ ekleyin
    - Sallama hatırlatıcısı varsayılan olarak etkinleştirilmiştir ve pişirme işlemi sırasında hazneyi iki defa sallamanızı ister.

    Tavuk butu (diğer adıyla kümes hayvanı)

    8 - 10 parça

    180°C

    27 dk

    - Her but için 120-130 g/4-5 oz
    - Pişirme sırasında sallayın, çevirin veya karıştırın

    Balık (diğer adıyla balık ve deniz ürünleri)

    600 g/21 oz

    200°C

    18 dk

    - Derisiyle birlikte yaklaşık 300 g/11 oz bütün balık

    Sebzeler

    550 g

    160°C

    19 dk

    - Brokoli/karnabahar gibi kök sebzeler
    - Sallama hatırlatıcısı varsayılan olarak etkinleştirilmiştir ve pişirme işlemi sırasında hazneyi iki defa sallamanızı ister.
    - Karışık sebzeler (patlıcan, kabak, biber, soğan) pişiriyorsanız lütfen sıcaklığı 200°C'ye ayarlayın

    Ekmek

    500 g

    180°C

    30 dk

    - XL pişirme haznesini kullanın
    - Kabarırken ısıtma elemanına temas etmesini önlemek için hamurun şekli mümkün olduğunca düz olmalıdır
    - Ekmeği çıkarmadan önce pişme seviyesini kontrol edin

    Tekrar ısıtma

    -

    150°C

    20 dk

    - Süreyi, yiyecek türüne ve yiyecek miktarına göre ayarlayın

    Mantı

    400 g

    160°C

    15 dk

    -

     

    Bu sayfadaki bilgiler aşağıdaki modeller için geçerlidir: NA555/00 .

    Philips ile iletişim

    Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız

    Philips ile iletişim

    Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız

    Başka bir şey mi arıyorsunuz?

    Tüm Philips Destek seçeneklerini keşfedin

    Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.