• Tüm siparişlerde kargo bedava!

  • 2 yıl garanti

0

Sepetim

Alışveriş sepetinizde ürün bulunmuyor.

    Diş Eti İltihabı Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir


    Okuma süresi: 4 dakika

     

    Diş etlerinizin çok iyi durumda olmadığını hissediyorsanız, bilin ki yalnız değilsiniz. Çoğu insan diş eti iltihabı yaşıyor, ancak güzel haber şu ki, diş eti iltihabı birkaç temel adım ve hızlı aksiyon ile tamamen iyileştirilebilir.

     

    Diş etlerinizde iltihap olup olmadığını kontrol etmenin ve diş etlerinizi sağlıklı hale getirmenin yollarını sizler için yazdık.

    Diş Eti İltihabı Nedir?

     

    Diş eti iltihabı, dişlerinizin üstünde ve arasında bakteri (plak olarak da bilinir) birikmesi nedeniyle oluşur. Dişlerinizi yeterince derinlemesine veya sık fırçalamıyorsanız, ya da yanlış fırçalıyorsanız; bakteriler (plaklar)birikir, diş etlerinizin üzerindeki dokulara saldırır, kanamaya ve iltihaba neden olur.

    Diş Eti İltihabı, Diş Eti Hastalığı

     

    Diş hekiminiz diş eti iltihabı yerine diş eti hastalığı ifadesini de kullanabilir. Aslında diş eti iltihabı diş eti hastalığının ilk evresidir ve tedavi edilmezse, periyodontit olarak bilinen diş eti hastalığının daha şiddetli bir evresine yol açabilir.

    Diş Etlerimde İltihap Olduğunu Nasıl Anlarım?

     

    Diş eti iltihabı, günlük ağız bakımı rutininiz esnasında kontrol etmeniz gereken bazı işaretler verir. Normalde sağlıklı diş etlerinin rengi açık pembe iken, iltihaplı diş etlerinin rengi daha koyudur, ve diş fırçalama ve diş aralarını temizleme esnasında iltihaplı ve ağrılı hale gelebilir.

     

    Yukarıdaki işaretler size tanıdık geliyor mu? Diş etlerinizin kanadığını ve koyu kırmızı bir renk aldığını fark ederseniz, diş etlerinizin daha fazla zarar görmesini ve periyodontiti önlemek için hızlı hareket etmeniz önemlidir.  

     

    Endişe etmenizi gerektirecek bir durum olup olmadığından emin değil misiniz? Diş eti sağlığınızdan emin değilseniz diş hekiminiz sizi yönlendirebilir.

    Diş Etlerimde İltihaplanma Olduğunu Düşündüğümde ne Yapmalıyım?

    Diş Etlerimde İltihaplanma Olduğunu Düşündüğümde Ne Yapmalıyım?

     

    Daha önce de belirttiğimiz gibi, diş eti iltihabı tedavi edilebilmektedir. Dişlerinizi fırçalarken ve dişlerinizin aralarını temizlerken rahatsızlık hissediyorsanız ve diş etleriniz kanıyorsa, diş etlerinizi tekrar sağlıklı hale getirmek için atmanız gereken bazı adımlar vardır. İşte diş eti iltihabından kurtulmanın yolları.

    Adım 1: Dişlerinizi günde iki kez fırçalayın

     

    Dişlerinizi fırçalamak, son fırçalamanızdan itibaren biriken plakların üzerindeki reset butonuna basmaya benzer. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra doğal olarak bakteriler yeniden birikecektir, bu nedenle dişlerinizi sık sık fırçalamak önemlidir. İdeal olarak, diş eti iltihabına neden olan bakterileri kontrol altında tutmak için dişlerinizi günde iki kere ve her seferinde iki dakika boyunca fırçalamalısınız.

    Adım 2: Yumuşak bir diş fırçası seçin

     

    Diş eti iltihabı nedeniyle ağrı yaşıyorsanız, hassas diş etleri için özel olarak tasarlanan bir diş fırçası kullanmayı deneyin. Yumuşak diş fırçaları, diş eti çizginize masaj yapmak, hassas bölgeleri bir şekilde temizlemek ve tüm bunlarla birlikte etkili bir temizlik sağlamak üzere tasarlanır.

     

    Daha derinlemesine bir temizlik için elektrikli diş fırçası kullanın. Bakterilerin giderilmesinde manuel diş fırçalarına kıyasla daha etkilidir.

    Ihtiyacınız olan şey

    Philips Sonicare DiamondClean Sonic elektrikli diş fırçası

    HX9353/56

    Bir ömür boyunca daha beyaz ve sağlıklı dişler

    Philips Sonicare'in en iyi beyazlatma performansı, en zarif sonic elektrikli diş fırçamızda. Philips Sonicare'e geçin.

    Tüm faydaları görün
    Önerilen perakende satış fiyatı: 2.109,99 TL

    Adım 3: Dişlerinizin arasını temizleyin

     

    Hayatta her gün yapman gerektiğini bildiğin bazı şeyler vardır, ama sadece bir gün için bunların bir kısmını yapmayı başarırsın. Diş aralarını temizlemek bunlardan biridir. Fakat eğer diş eti iltihabından endişe ediyorsanız, dişlerinizin arasını temizlemeye zaman ayırmaya başlamalısınız. Plak sadece dişlerinizde değil, dişlerinizin arasında da biriktiğinden, bununla savaşmak için her gün dişlerinizin arasını temizleme alışkanlığı edinmeniz gerekir.

     

    Dişlerinizin arasını temizlemek için ideal zaman, akşam dişlerinizi fırçalamadan hemen öncedir. Bu, diş macununuzdaki florürün diş ipi kullanırken çıkardığınız kalıntıları giderebileceği anlamına gelir. Sonra görüşürüz, diş eti iltihabı!

    Adım 4 : Kontrole gidin

     

    Ekstra ve kapsamlı bir bakıma rağmen diş etlerinizin hala iltihaplı ve hassas olduğunu fark ederseniz, diş hekiminizle bir randevu planlamak iyi bir fikirdir. Diş hekiminiz, diş eti iltihabını nasıl yöneteceğiniz ve tedavi edeceğiniz konusunda size daha özel tavsiyeler verebilir ve genel ağız sağlığınıza daha yakından bakabilir.

     

    Artık diş eti iltihabının ne olduğunu ve ondan nasıl kurtulacağınızı bildiğinize göre, diş etlerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için düzenli olarak dişlerinizi fırçalamayı ve diş aralarını temizlemeyi unutmayın.

    Instagram Banner Left Images
    Instagram Banner Logo Images

    @philipstürkiye

    @philipstürkiye

    Instagram Banner Right Images

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.