Yanlış/yetersiz kireç temizleme işlemi nedeniyle ürün çalışmıyorsa oluşabilecek herhangi bir arıza garanti kapsamı dışında olacaktır. 1. Cihazın kapalı olduğundan ve fişinin çekildiğinden emin olun. 2. 200 ml ılık suya 10 gram limon tuzu ekleyin. İsterseniz 150 ml su ve 50 ml beyaz sirke (%8) içeren bir solüsyon kullanabilirsiniz 3. Su haznesini kireç temizleme karışımıyla doldurun. Ölçüm kabını kullanın. Su haznesine suyu doğrudan musluktan doldurmayın. 4. Kavanozun (içinde yiyecek olmadan) buharla pişirme konumunda olması gerekir. 5. Cihazın fişini takın ve kontrol düğmesini buharla pişirme konumuna getirin. Buharla pişirme lambası turuncu renkte yanarak cihazın buharla pişirme yaptığını gösterir. 6. 5 - 6 dakika buharla pişirme yaptıktan sonra cihazı kapatın ve fişini çekin. Su haznesinde yaklaşık 150 ml su kalır. 7. Kullandığınız solüsyonun kalanını su haznesinden boşaltın. 8. Hazneyi temiz suyla birkaç kez iyice durulayın. 9. Cihazı tekrar kullanmadan önce hazneye 200 ml su doldurun ve hazne boşken iki tam buharla pişirme işlemi gerçekleştirin (cihaz otomatik olarak kapanana kadar). İki buharla pişirme işlemi arasında 10 dakika bekleme süresi bırakın. 10. Su haznesinde su kalmadığından emin olun ve bakteri oluşumunu önlemek için kapağı açık bırakın.