Bebeğinizin ilk kez tekme atmasını beklemek heyecan verici olduğu kadar endişelendirici bir dönem olabilir. Bebeğiniz 8. haftadan itibaren hareket etmeye başlar ancak ufak dürtü ve tekmeleri hissedebilmeniz için önce biraz kilo alması gerekir.
Bebeğin ilk hareketleri genelde 18-20. haftalarda fark edilse de plasentanın konumuna ve bunun ilk hamileliğiniz olup olmadığına bağlı olarak bebeğinizin hareketlerini daha erken veya geç hissedebilirsiniz.
Bebeğinizin ilk hareketleri, karnınızda hava kabarcıkları veya kelebekler uçuşması gibi bir his uyandırabilir. Bu nedenle onun hareketlerini başka bir şeyle karıştırabilirsiniz. Bebeğiniz büyüyüp güçlendikçe bu küçük hareketler, rahat etmek için esnerken kasıtlı olarak attığı tekmelere dönüşecek.
Bebeğinizin çok fazla hareket ettiği ve dinlendiği dönemler olacak. Düzenleri genellikle sizin düzeninizle uyuşmaz. Bu nedenle, tam uykuya dalarken bebeğiniz akrobatik hareketlerle sizi uyandırabilir. Bebeğinizin ilk kez hareket ettiğini hissedince hamileliğiniz daha gerçekçi gelmeye başlayabilir. Ses ve dokunuşunuza tepki verdiği için bebeğinizin hareket etmesi, onunla bağ kurmanız için mükemmel bir fırsattır. Bu aynı zamanda eşinizin, arkadaşlarınızın ve ailenizin de bebeğinizle bağ kurup küçük tekmeleri hissetmeleri için muhteşem bir andır.
Evet. Kahvaltıdan sonra attığı taklalardan hareketleriniz uykusunu getirdiği için öğleden sonra sakinleşmesine kadar bebeğinizin rutin hareketlerini fark etmeye başlayacaksınız.
Uygulama içi Tekme Sayacımız, bebeğinizin hareketlerini hızlı ve basit bir şekilde sayıp rutinini öğrenmenize yardımcı olur.
Doktorlar ve ebeler, 28. haftadan itibaren bebeğinizin hareketlerini izlemeye başlamanızı ve değişiklikleri sağlık uzmanınızla görüşmenizi tavsiye ediyor.
Bebeğinizin rutin hareketlerinde meydana gelen artış veya azalma gibi değişiklikleri derhal sağlık uzmanınızla görüşmelisiniz. Lütfen bir sonraki randevunuza kadar beklemeyin. Health & Parenting Ekibi tarafından yazılmıştır
Endişelerinizi tartışarak içinizi rahatlatmak için ihtiyacınız olan desteği ve tavsiyeleri alabilirsiniz.
İzleme için gelmeniz istenebilir. Bu çok yaygın bir durumdur. Bebeğinizin kalp atışları dinlenir ve bebeğin konumunu görmek için bir tarama yaptırabilirsiniz. Genellikle bir sorun çıkmasa da kontrol etmek her zaman iyidir.
You are about to visit a Philips global content page
Continue