• Tüm siparişlerde kargo bedava!

  • 2 yıl garanti

0

Sepetim

Alışveriş sepetinizde ürün bulunmuyor.

    Hamilelik sırasında siz ve bebeğinizin beslenmesi

     

    Vücudunuzu beslemek, hem sizin hem bebeğinizin sağlığı
    ve güvenliği için çok önemlidir ancak ne yiyip ne yememeniz gerektiğini belirlemek oldukça yorucu olabilir. Bu durumu biraz daha kolaylaştırmak için birkaç ipucu veriyoruz.

     

    Bunlardan daha fazla tüketin.

     

    Hamilelik sırasında diğerlerine kıyasla daha çok ihtiyaç duyacağınız bazı besinler vardır. ABD Önerilen Beslenme Miktarına (RDA) uyarak herhangi bir ürünü aşırı tüketmekten kaçınabilirsiniz. İşte beslenme planınıza ekleyebileceğiniz bazı besinler:

     

    • Kolin (minimum RDA 450 miligram)
    • Dokosaheksaenoik Asit (DHA) (minimum RDA 200 miligram)
    • Potasyum (minimum RDA 4.700 miligram)
    • Riboflavin (minimum RDA 1,4 miligram)
    • B6 Vitamini (minimum RDA 1,9 miligram)
    • B12 Vitamini (minimum RDA 2,6 mikrogram)
    • C Vitamini (minimum RDA 85 miligram)
    • D Vitamini (minimum RDA 15 mikrogram)
    • Çinko (minimum RDA 11 miligram)

    Beslenme programınıza şunları dahil edin:

     

    Hamilelik sırasında, bebeğinizin doku ve kemiklerini güçlendirmek için beslenme programınızda daha fazla protein ve kalsiyuma ihtiyaç duyarsınız. Folik asit ise büyüyen bebeğinizi doğum kusurlarından korumaya yardımcı olabilir. Hücrelerin bebeğinize oksijen taşımasına yardımcı olabileceği için demir de önemlidir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak hamileyken beslenme programınıza dahil edebileceğiniz bazı yiyecek türleri şunlardır:

     

    Tam tahıllı gıdalar

     

    Tam tahıllı ekmek ve tahıl gevreği, vücudunuzdaki folik asit ile demir seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda beyaz ekmek ve pirince göre daha fazla lif bulundururlar. Esmer pirinç, tam buğday makarna, yulaf ezmesi ve tam buğday ekmeği gibi tam tahıllı gıdalar iyi birer seçenektir. 

    Fasulye

     

    Baklagiller; protein, lif, kalsiyum, çinko, folik asit ve demir açısından zengin olduğu için soya fasulyesi, mercimek, börülce, nohut, barbunya, benekli fasulye, kuru fasulye ve siyah fasulyeyi deneyin.


    Yumurta

     

    Yumurta da bir dizi temel protein, mineral ve vitaminin yanı sıra bebeğinizin beyin gelişimine yardımcı olan kolin içerir. Hamilelik sırasında yumurtayı beslenme programınıza dahil etmeye çalışın ancak iyi piştiğinden emin olun. Az pişmiş veya çiğ yumurta tüketmekten kaçının.

    Orman Meyveleri

     
    Orman meyveleri; C vitamini, folik asit, potasyum ve lif açısından zengindir. Hamilelik sırasında ahududu, böğürtlen ve yaban mersini tüketin.

    Somon

     

    Somon, hafif ton balığı ve alabalık, omega 3 yağ asitleri ve B vitamini açısından zengin, iyi birer protein kaynağıdır. Ancak her hafta yiyebileceğiniz miktar sınırlı olduğu için aşırıya kaçmamalısınız. Ayrıca köpek balığı, kılıç balığı ve uskumru gibi cıva seviyeleri yüksek balıklardan kaçınmalısınız. Çok fazla deniz ürünü tüketiyorsanız siz ve bebeğiniz için nelerin sağlıklı olduğunu doktorunuza danışın.

     

    Yediğiniz her şeyin iyi pişmiş olduğundan emin olun ve az pişmiş yiyeceklerden kaçının. Beslenme alışkanlıklarınızdaki bu birkaç değişiklikle hem kendinizin hem bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

     

    Health & Parenting Ekibi tarafından yazılmıştır

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.