• Tüm siparişlerde kargo bedava!

  • 2 yıl garanti

0

Sepetim

Alışveriş sepetinizde ürün bulunmuyor.

    Hamilelik sırasında bir fincan bitki çayı

     

    Hamilelik sırasında bir fincan bir şeyler içmek, kendinize
    vakit ayırmak için iyi bir yöntemdir. Ancak kafeini azalttıktan veya kestikten sonra ne içebilirsiniz? Bitki çayı mı? Çoğu bitki çayı hamile kadınlar için güvenli sayılsa da (bunu destekleyen delillere dayalı bir kanıt olmadığını belirtelim) bazı bitki çaylarından kaçınmalısınız.

     

    Bunları tüketmeyin.

     

    Potansiyel yan etkileri nedeniyle bazı çayların hamilelik sırasında tüketimi güvenli değildir. Kaçınmanız gereken çaylar şunlardır:

     

    • Sarı kantaron çayı (hamile kadınlar ve bebekleri için önemli bir mineral olan demirin emilimini engelleyebilir)
    • Meyan kökü çayı (meyan kökü çayı tüketmenin erken doğumla bağlantılı olduğu düşünülüyor)
    • Ginseng çayı (fetüs gelişiminde sorunlara yol açabilir ve hamileyken tüketilmemelidir)
    • Yarpuz çayı (rahim kasılmalarına yol açabilir ve hamileyken tüketilmemelidir)
    • Efedra çayı (efedra çayı rahim kasılmalarına yol açabileceğinden hamileyken tüketilmemelidir. Plasentayı aşıp fetüsün kalp atış hızını artırdığı da görülmüştür)• Civanperçemi çayı (bir kas gevşetici olan civanperçeminin düşük riskiyle bağlantılı olduğu düşünülüyor)
    • Melek otu çayı (bu bitki kanamaya neden olabilir)

    Kararında tüketin.

     

    Aşağıdaki çaylarda kafein bulunmaktadır ve hamile kadınların kafein alımını günde 200 mg'nin altına indirmeleri önerilir. Bu çayları fazla miktarda içmeyin. Hamilelik sırasında kafeinden kaçınmaya çalışıyorsanız aşağıdaki çayları hiç tüketmeyin:

     

    • Siyah çay
    • Yeşil çay
    • Masala çayı
    • Bergamot aromalı çay
    • Oolong çayı
    • Darjeeling çayı
    • Lapsang souchong çayı
    • Golden monkey siyah çay
    • Liçi çayı
    • Hong mao çayı
    • Nilgiri çayı

    Peki ya yeşil çay?

     

    Yeşil çayın hamile kadınlar için ne kadar güvenli olduğu tartışma konusudur. Kafein içerdiğinden tüketimi kısıtlanmalıdır ancak bu çayın folik asit emilimini azaltabileceğini gösteren kanıtlar da bulunuyor. Folik asit, özellikle birinci üç aylık dönem başta olmak üzere hamilelik sırasında çok önemlidir. Bu nedenle bazı kadınlar hamilelik sırasında yeşil çayı hiç tüketmemeyi tercih ediyor.

    Güvenli olduğu düşünülen çaylar

     

    Bitki çaylarının ne kadar güvenli olduğuna dair herhangi bir klinik deney veya delile dayalı kanıt bulunmuyor. Bununla birlikte, aşağıdaki bitki çaylarının (aşırıya kaçmadan) içilmesi güvenli sayılıyor:

     

    • Yaban mersini yaprağı çayı (bu çay 24. haftadan sonra güvenli sayılıyor ancak o zamana kadar tüketmemelisiniz)
    • Nane çayı (genellikle hamileliğin başlarında mide bulantısına karşı tüketilen bir çaydır)
    • Karahindiba çayı (potasyum değeri yüksektir)
    • Rooibos çayı (kafeinsizdir ve çok miktarda antioksidan içerir)

     

    Bazı sağlık uzmanları, bitki çayı tüketiminizi günde sadece bir veya iki fincan ile sınırlandırmanızı tavsiye ediyor. İngiltere'de NHS, bitki çayı tüketiminizi günde dört fincan ile sınırlandırmanızı öneriyor. 

     

    Herhangi bir endişeniz varsa hangi bitkisel çayların sizin için güvenli olduğunu her zaman doktorunuzla veya sağlık uzmanınızla görüşün. Daha da dikkatli olmak istiyorsanız bebeğiniz doğana kadar bitki çayı tüketimini durdurabilirsiniz.

     

    Health & Parenting Ekibi tarafından yazılmıştır

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.