Aşağıdaki bölümlere bakarak Philips Airfryer'ınızı nasıl kuracağınızı ve Buhar (1) veya Buhar ve Havayla Kızartma (2) işlevlerini nasıl kullanacağınızı öğrenin.
Philips Airfryer'ın Buhar veya Buhar ve Havayla Kızartma işlevlerini kullanma
Yiyecek tablosunu takip ederek Buhar işleviyle pişirme
1. Hazırlama:
- Su haznesini cihazdan çıkarın ve MAX seviye göstergesini aşmadan doldurun.
- Kapağı sabitleyin ve sorunları önlemek için hazneyi düzgün bir şekilde yerleştirin.
- Su haznesini cihazın üst kısmındaki boşluğa yerleştirin ve yerine sabitlendiğinden emin olun.
- Cihazı duvardan 20 cm uzağa yerleştirin ve hava çıkışını doğrudan prizin önüne yerleştirmeyin.
2. Haznenin ve sepetin kurulumu:
- Büyük hazneyi ve sepeti çıkarın, ardından sepeti büyük hazneye yerleştirin.
- Miktarlar ve pişirme süreleri için yiyecek tablosunu (aşağıdaki yiyecek tablosuna bakın) takip ederek malzemeleri sepete ekleyin.
3. Pişirmeye başlama:
- Hazneyi tekrar Airfryer'a yerleştirin.
- Güç Açma/Kapama düğmesine basın ve büyük hazneyi seçin.
- Ardından Buhar işlevini seçip zamanı ve sıcaklığı gereken şekilde ayarlayın (aşağıdaki yiyecek tablosuna bakın).
- Yemek pişirme işlemini başlatmak için Başlat/Durdur düğmesine basın.
4. Pişirme sırasında:
- İstendiğinde hazneyi sallayabilirsiniz.
- Gerekirse ayarları değiştirebilirsiniz.
5. Yemek hazır:
- Zamanlayıcı zili çaldığında malzemelerin hazır olup olmadığını kontrol edin. Değilse sepeti geri yerleştirin ve birkaç dakika daha bekleyin.
- Barbekü maşalarını kullanarak malzemeleri dikkatlice çıkarın.
Önemli:
- Malzemeleri çıkarırken hazneyi eğmeyin, aksi takdirde sepet düşebilir ve su sıçrayabilir.
- Pişirme işlemi sonrasında hazne, sepet, iç muhafaza ve malzemeler sıcak olur.
- Airfryer'da bulunan malzemelere bağlı olarak hazneden buhar çıkabilir.
Malzemeler | Yiyecek Miktarı | Sıcaklık | Süre (dk.) | Not |
Taze patates küpleri | 800 g/28 oz | 100°C | 28-35 |
|
Bütün patates | 4 parça (her biri 250-300 g/9-11 oz) | 100°C | 45-55 |
|
Tavuk butları | 10 parça (her biri 125 g/4,5 oz) | 100°C | 30-40 |
|
Bütün balık | 3 parça (her biri 300-400 g/11-14 oz) | 100°C | 18-22 |
|
Kök sebzeler (brokoli gibi) | 600 g/21 oz | 100°C | 10-14 |
|
Mantı | 400 g/14 oz | 100°C | 15-20 |
|
Kaburga | 300 g/11 oz | 100°C | 30-35 | Belirli boyutta plaka kullanın |
Pirinç | 320 g/11 oz | 100°C | 25-40 | Silikon tepsi gibi pişirme kapları kullanarak |
Tavuk göğsü | 4 parça (her biri 200 g/7 oz) | 100°C | 20-30 |
|
Yam/Tatlı patates | 8 parça (her biri 100 g/3,5 oz) | 100°C | 45-60 |
|
Ön ayarları kullanarak Buhar işleviyle pişirme
Buhar İşleviyle bir ön ayarı kullanmak için yukarıdaki adımları uygulayın (Yiyecek tablosunu takip ederek Buhar İşleviyle pişirme) ve Buhar işlevini seçtikten sonra ön ayarlardan birine basarak seçim yapın ve ardından pişirmeye başlamak için Başlat/Duraklat düğmesine basın.
Aşağıdaki tabloda, her ön ayarın varsayılan Sıcaklığını ve Süresini ve bunlara dair bazı ipuçlarını görebilirsiniz.
Ön ayarlar | Yiyecek Miktarı | Sıcaklık (varsayılan) | Süre (varsayılan) | Not |
Taze patates | 800 g/28 oz | 100°C | 35 dk | - Patatesi küp şeklinde doğrayın |
Tavuk butu (diğer adıyla kümes hayvanı) | 8 - 10 parça | 100°C | 40 dk | - Her but için 120-130 g/4-5 oz |
Balık (diğer adıyla balık ve deniz ürünleri) | 600 g | 100°C | 20 dk | - Derisiyle birlikte yaklaşık 300 g/11 oz bütün balık |
Sebzeler | 550 g | 100°C | 14 dk | - Karnabahar, brokoli gibi kök sebzeler |
Mantı | 400 g | 100°C | 20 dk | - |
Yiyecek tablosunu takip ederek Buhar ve Havayla Kızartma işleviyle pişirme
1. Hazırlama:
- Su haznesini cihazdan çıkarın ve MAX seviye göstergesini aşmadan doldurun.
- Kapağı sabitleyin ve sorunları önlemek için hazneyi düzgün bir şekilde yerleştirin.
- Su haznesini cihazın üst kısmındaki boşluğa yerleştirin ve yerine sabitlendiğinden emin olun.
- Cihazı duvardan 20 cm uzağa yerleştirin ve hava çıkışını doğrudan prizin önüne yerleştirmeyin. Cihazı prize takın.
2. Haznenin ve sepetin kurulumu:
- Büyük hazneyi ve sepeti çıkarın, ardından sepeti büyük hazneye yerleştirin.
- Miktarlar ve pişirme süreleri için yiyecek tablosunu (aşağıdaki yiyecek tablosuna bakın) takip ederek malzemeleri sepete ekleyin.
3. Pişirmeye başlama:
- Hazneyi tekrar Airfryer'a yerleştirin.
- Güç Açma/Kapama düğmesine basın ve büyük hazneyi seçin.
- Ardından Buhar ve Havayla Kızartma işlevini seçin, süreyi ve sıcaklığı gerektiği şekilde ayarlayın (aşağıdaki yiyecek tablosuna bakın).
- Gerekirse sallama hatırlatıcısı düğmesini kullanın.
- Yemek pişirme işlemini başlatmak için Başlat/Durdur düğmesine basın.
4. Pişirme sırasında:
- İstendiğinde hazneyi sallayabilirsiniz.
- Gerekirse ayarları değiştirebilirsiniz.
5. Yemek hazır:
- Zamanlayıcı zili çaldığında malzemelerin hazır olup olmadığını kontrol edin. Değilse sepeti geri yerleştirin ve birkaç dakika daha bekleyin.
- Barbekü maşalarını kullanarak malzemeleri dikkatlice çıkarın.
Önemli:
- Hazne veya sepet çok sıcak olacağından kullanım sırasında veya kullanımdan sonra bir süre bu parçalara dokunmayın.
Malzemeler | Yiyecek Miktarı | Sıcaklık | Süre (dk.) | Not |
Taze patates küpleri | 800 g/28 oz | 180°C | 26-35 | Pişirme sırasında 2 kez sallayın, çevirin veya karıştırın |
Tavuk butları | 10 parça (her biri 125 g/4,5 oz) | 180°C | 27-30 | Sürenin yarısında sallayın, çevirin veya karıştırın |
Tavuk göğsü | 4 parça (her biri 200 g) | 160°C | 20-22 | 10 g kanola yağı ekleyin |
Bütün balık | 3 parça (her biri 300-400 g/11-14 oz) | 200°C | 18-21 | Sürenin yarısında sallayın, çevirin veya karıştırın |
Balık fileto | 5 parça (her biri 200 g/7 oz) | 160°C | 20-21 | 10 g kanola yağı ekleyin |
Karışık Sebzeler | 1000 g/35 oz | 200°C | 19-21 | Pişirme süresini damak tadınıza göre ayarlayın. Pişirme sırasında 2 kez sallayın, çevirin veya karıştırın |
Karnabahar | 600 g/21 oz | 160°C | 19-21 | Pişirme sırasında 2 kez sallayın, çevirin veya karıştırın. 10 g kanola yağı ekleyin |
Havuç | 600 g/21 oz | 180°C | 19-21 | Pişirme sırasında 2 kez sallayın, çevirin veya karıştırın. 10 g kanola yağı ekleyin |
Ev yapımı ekmek | 550 g/19 oz | 180°C | 30-35 | XL pişirme haznesini kullanın. Kabarırken ısıtma elemanına temas etmesini önlemek için hamurun şekli mümkün olduğunca düz olmalıdır. Ekmeği çıkarmadan önce pişme seviyesini kontrol edin |
Mantı | 400 g/14 oz | 160°C | 15-18 |
|
Bütün tavuk | 1200 g/42 oz | 180°C | 50-60 |
|
Ön ayarları kullanarak Buhar ve Havayla Kızartma işleviyle pişirme
Buhar ve Havayla Kızartma İşleviyle bir ön ayarı kullanmak için yukarıdaki adımları uygulayın (Yiyecek tablosunu takip ederek Buhar ve Havayla Kızartma İşleviyle pişirme) ve Buhar ve Havayla Kızartma işlevini seçtikten sonra ön ayarlardan birine basarak seçim yapın ve ardından pişirmeye başlamak için Başlat/Duraklat düğmesine basın.
Aşağıdaki tabloda, her ön ayarın varsayılan Sıcaklığını ve Süresini ve bunlara dair bazı ipuçlarını görebilirsiniz.
Ön ayarlar | Yiyecek Miktarı | Sıcaklık (varsayılan) | Süre (varsayılan) | Not |
Taze patates | 800 g/28 oz | 180°C | 26 dk | - Kızartmalık patatesler kullanın |
Tavuk butu (diğer adıyla kümes hayvanı) | 8 - 10 parça | 180°C | 27 dk | - Her but için 120-130 g/4-5 oz |
Balık (diğer adıyla balık ve deniz ürünleri) | 600 g/21 oz | 200°C | 18 dk | - Derisiyle birlikte yaklaşık 300 g/11 oz bütün balık |
Sebzeler | 550 g | 160°C | 19 dk | - Brokoli/karnabahar gibi kök sebzeler |
Ekmek | 500 g | 180°C | 30 dk | - XL pişirme haznesini kullanın |
Tekrar ısıtma | - | 150°C | 20 dk | - Süreyi, yiyecek türüne ve yiyecek miktarına göre ayarlayın |
Mantı | 400 g | 160°C | 15 dk | - |