Yumuşak et hazırlamak için buhar haznesine sıvı koyarak buharlı ızgara yapabilirsiniz.
Philips ızgaramdaki buhar haznesini nasıl kullanabilirim?
Dikkat:
Buhar haznesini yalnızca su veya alkollü içeceklerle doldurun. Yağ veya salamura gibi diğer sıvıları koymayın. Haznenin taşmasını önlemek için buhar haznesini sıcak su doldurmayın.
1. Adım:
Buhar haznesini su, şarap veya başka bir alkollü içkiyle doldurun ve kapağı kapatın. Buhar haznesini maksimum seviye göstergesini aşacak kadar doldurmayın.
2. Adım:
Buharlı ızgara yapmak için sıcaklık ayar düğmesini 4 veya 5 konumuna getirin ve buhar çıkmasını engellemek için cam kapağı kapatın.
3. Adım:
Izgaranın ön ısıtma yapmasına izin verin ve gösterge ışığı sönene kadar bekleyin.
4. Adım:
Cam kapağı açın ve yiyecekleri sıcak ızgara tepsisine yerleştirin.
5. Adım:
Buhar lezzetinin yiyeceklere geçmesini sağlamak ve yağ sıçramasını engellemek için cam kapağı kapatın.
6. Adım:
Izgaradaki yiyecekleri ara sıra çevirin.
7. Adım:
Yiyecekler istediğiniz gibi piştiğinde cam kapağı açın, yiyecekleri ızgara tepsisinden alın ve sıcaklık ayar düğmesini tekrar 0 konumuna getirin.
8. Adım:
Izgarayı temizlemeden önce ızgara soğuyana kadar bekleyin.