Haber merkezi | Türkiye

May 11, 2017

Philips, daha etkin teşhis ve tedavi sunan anjiyografi alanındaki yeni nesil platformu Azurion’u tanıttı


Philips’in teknoloji harikası yeni anjiyo cihazı Azurion, laboratuvar verimliliğini optimize ederken doktorların hastalarına en iyi bakımı sunmalarını sağlıyor.

Philips’in sağlık sektörüne kazandırdığı yeni anjiyo cihazı Azurion 10 Mayıs 2017, Çarşamba günü Ankara’da yapılan toplantı ile tanıtıldı. Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak’ın ev sahipliğinde, sağlık sektörü temsilcilerine yönelik düzenlenen etkinlikte Hollanda St Antonius Hospital Nieuwegein’de Girişimsel Radyolog Dr. Marco Van Strijen, Philips IGT Pazarlama Direktörü Sudipt Chakraborty ve Philips Dubai IGT Orta Doğu ve Türkiye İş Lideri Manoj Arora da yaptıkları sunumlar ile yeni cihazın eşsiz kullanım özelliklerini katılımcılar ile paylaştılar.

 

Klinisyenlerle yakın iş birliği içinde geliştirilen Azurionda, tanısal anjiyografi ve PKGden (perkütan koroner girişim) kompleks vasküler işlemlere kadar çeşitli prosedürler uygulanabiliyor. Azurion, hazırlık aşaması hatalarını en aza indirmek için klinisyenlere önceden programlanmış, kişiselleştirilmiş ayarlar aracılığıyla üstün nitelikli bakım sunma olanağı verirken, düşük radyasyonla yüksek kaliteli görüntüleme özellikleri sunuyor. Platform, klinisyenlerin hazırlık ve prosedür sürelerini kısaltıp daha verimli çalışmalarını sağlayarak, daha fazla hastanın teşhis ve tedavisine imkân tanımak üzere tasarlandı.

 

Azurion, hastane ve uzman kliniklerde, kardiyoloji, onkoloji, vasküler ve nörovasküler girişimler dahil çeşitli alanlarda tanı ve tedavi amaçlı kullanılabiliyor. Azurion platformunun yeni iş akışı yaklaşımı, birçok farklı prosedür sırasında destek olarak, prosedürlerin doğruluğunu ve verimliliğini artırmalarına yardımcı olduğu gibi, aynı zamanda kompleks girişimsel işlemler esnasında klinisyenler için çok sayıda gelişmiş iş akışı iyileştirme olanağı sunuyor.

 

Hollanda St Antonius Hospital Nieuwegein’de Girişimsel Radyolog Dr. Marco Van Strijen;Sağlık alanı hızla değişiyor ve bu da IGT için yeni bir ortam yaratıyor. Gelecekte teknolojinin, bir yandan hastane veya kliniğin finansal sağlığını korurken, diğer yandan hasta ve doktorların giderek gelişen ihtiyaçlarına uyum sağlaması gerekiyor.”  

 

Şu anda, IGTnin geleceğini beş temel pazar eğilimi şekillendiriyor: etkin maliyetle bakım sunma; kompleks prosedürler için artan talep; hastaneler arasında artan rekabet; sağlık tesislerinin konsolidasyonu ve ölçüm odaklı sonuçlar. Bu eğilimler, bakım hizmetinin sunulma biçimini değiştiriyor ve dünyadaki bütün girişimsel laboratuvarlar için güçlükler yaratıyor. Hastalar açısından, daha kısa hazırlık süreleri genel hasta deneyimini iyileştirdiği gibi, hasta yakınlarının bekleme sürelerini de kısaltıyor. Klinisyen ve yöneticiler için ise, daha kısa sürede daha fazla hastanın tedavi edilebileceği anlamına geliyor. Paralel çalışma teknolojisi, klinisyenlerin aynı anda farklı görevleri yerine getirmelerine olanak veriyor.  

 

Üst düzey bakım için derin bir klinik iç görü sağlayan platform, yüksek kalite görüntü ve kardiyak çalışmalarda yaklaşık yüzde 40 daha geniş bir görüş alanı sağlayan yeni bir 12 inç detektör içeriyor. Anjiyografi masası yanında yer alan yeni teknolojik donanıma sahip esnek bir ekran, klinisyenlerin girişim sırasında anında hasta verilerine erişmelerine olanak sağlıyor. Anjiyografi masası yanından FlexVision Pro ve TSM Pro ile kontrol imkânı ise klinisyenlerin muayene ve kontrol odaları arasında daha az gidip gelmelerini, dolayısıyla da yeniden sterilizasyon yapma ihtiyacını ve enfeksiyon riskini azaltıyor. Bir laboratuvarda çoklu çalışma noktaları olması, klinisyenlere uygulamaları görüntüleme, denetleme ve değiştirme ve prosedürler arasında kesintisiz geçiş yapma esnekliği sağlıyor.

 

Prosedür kartları, klinisyenlerin farklı girişimsel uygulamalar için rutin görevler ve kişisel tercihleri önceden programlamasına olanak tanıyarak zamandan tasarruf sağlıyor. Rutin görevlerin önceden programlanması, hazırlık hatalarını en aza indirmeye yardımcı oluyor. Hastanede farklı prosedürler için oluşturulan kontrol listeleri sisteme yüklenebiliyor ve böylece prosedür tutarlılığının korunmasına yardımcı oluyor. Azurion, yeni Sıfır Doz özelliği sayesinde çok düşük radyasyon ortamında çalışmasıyla da oldukça güvenli. Ara yüzleri kolayca birbirine bağlayan platformun Philips Volcano ve diğer markaların çevre birimleriyle kolayca kontrol edilebiliyor, bu da eğitim sürelerini kısaltan ve personel rotasyonunu kolaylaştıran standart bir kullanıcı ara yüzü sunuyor.

 

Philips, Canlı Görüntüleme ile Yönlendirme alanında, StentBoost, EchoNavigator, HeartNavigator, EP Navigator, OncoSuite, XperCT ve daha birçok yenilikle klinisyenlerin, en faydalı tedavi yöntemini belirlemelerine yardımcı olan inovasyonların sürekli öncülüğünü yapıyor. Tüm bu gelişmiş girişimsel araçlar, klinik iş akışını desteklemek için Azurion 7'ye kusursuz bir şekilde entegre ediliyor.

 

Dünya çapında 60ın üzerinde kullanıcının katıldığı bir simülasyon çalışmasında, Kontrol Listesi ve Protokolleri sistem üzerinde görüntüleme imkanının hazırlık hatalarını en aza indirmeye yardımcı olacağı sonucuna varılırken, katılımcıların yüzde 91’i Azurion’un prosedür sürelerini kısaltacağını belirtti, yüzde 96’sı ise kullanım kolaylığından duydukları memnuniyeti aktardı.

IGT’ye yönelik vizyonumuz, doktorlara her hasta için doğru tedaviyi seçme, yönlendirme, uygulama ve doğrulama süreçlerinde yardımcı olarak, minimal invaziv girişimlerin önünü açacak entegre çözümler sunmak. Doktorlarla birlikte çalışarak, tedaviyi daha verimli, daha uygun ve daha kişisel hale getirip toplam bakım maliyetini düşürerek hastaları iyileştirmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu dönüm noktasına gelmemizi sağlayan, sistemleri ve akıllı cihazları bir araya getiren, Image Guided Therapy alanındaki benzersiz konumumuz oldu. Azurion’un piyasaya sürülmesi, Philips’in IGT alanında attığı en yeni adım.

Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak

Philips Hakkında

 

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), insanların yaşamlarını iyileştirmeye kendini adamış, sağlıklı yaşam ve korunmadan teşhis, tedavi ve evde bakıma kadar her alanda sağlık döngüsünden daha etkili sonuçlar elde etmeye odaklanan lider bir sağlık teknolojileri şirketidir. Philips entegre çözümler sunmak için ileri teknolojiden, klinik sonuçlardan ve tüketici iç görülerinden faydalanır. Philips, tanısal görüntüleme, görüntüleme odaklı terapi, hasta görüntüleme ve sağlık bilişiminin yanı sıra sağlıklı yaşam ve evde bakım alanlarında pazar lideridir. Genel Merkezi Hollanda’da bulunan ve 100’ü aşkın ülkedeki satış ve hizmetleriyle yaklaşık 70 bin kişiyi istihdam eden Philips, sağlık teknolojileri alanında 2016 yılında 17,4 milyar avro satış geliri elde etmiştir. Ayrıntılı bilgi için: www.philips.com/newscenter sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazla BilgiDaha Az Bilgi

Konular

Kişiler

Rengin Erdinc new

Rengin Erdinç

Marka ve İletişim Direktörü

Medya çalışmaları

Sosyal medyada paylaşın

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.