Philips, Bayern Munich Futbol Kulübü’nün aydınlatma partneri oluyor ve Allianz Arena’nın dış cephesinin çehresini değiştiriyor

Temmuz 10, 2014

Münih, Almanya – Aydınlatma alanında global bir lider olan Royal Philips (NYSE: PHG; AEX: PHIA), Almanya’nın köklü kulüplerinden ve son şampiyon FC Bayern Munich ve stadyumu Allianz Arena’nın aydınlatma partneri oluyor. Philips, enerji verimli, entegre LED aydınlatma çözümleriyle gerçekleştirilen dinamik ışık gösterisine sahip stadyumun Almanya’nın ilki ve Avrupa’nın en büyüğü olmasını sağlayacak. Üç yıllık sözleşmenin parçası olarak Philips ayrıca Allianz Arena’nın sponsoru ve FC Bayern Munich’in resmi aydınlatma partneri olacak.

71.137 seyirci kapasiteli stadyum, 35 metre uzunluğu ve yaklaşık 29.000 metrekare büyüklüğü ile dünyanın en büyük hava yastıklı dış cephesine sahip. Renk değiştiren aydınlatma figürleri ve animasyonları için muazzam bir tuval olacak bu cephe Philips’in gerçekleştireceği yeni aydınlatma projesi ile taraftarlara ve ziyaretçilere eşsiz ve unutulmaz bir stadyum deneyimi yaşatacak. İlerleyen zamanlarda, 380.000 adet 4 kanallı ve yüksek ışık performansına sahip Philips ColorGraze LEDli aydınlatma armatürü, arenanın statik görüntülerden çok daha fazlasını sergilemesini sağlayacak. Yeni LED aydınlatma sistemi ayrıca standart aydınlatmaya oranla yüzde 60 daha fazla enerji verimliliği sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Philips Aydınlatma Almanya, Avusturya ve İsviçre İdari Müdürü Roger Karner "Renk skalamızı üçten 16 milyona çıkaracağız. Allianz Arena’nın eşsiz atmosferler yaratabileceği sayısız ışık senaryosu olacak” dedi.

Tasarımcılar ilk aydınlatma konseptlerini geliştirdi ve ilgili yönetim departmanlarıyla birlikte yeni konseptler geliştirmeye devam ediyor. Ana aydınlatma ağının bir parçası olan Philips’in yeni aydınlatma projesi ile ışığın her noktası kontrol edilebilecek. Cepheyi oluşturan 1.056 aydınlatma noktasında renk değişimleri ve animasyonlu renk oyunları yapılabilecek.

FC Bayern München AG CEO’su Karl-Heinz Rummenigge "Philips’in yeni aydınlatması ziyaretçilerin ve ekranları başındaki izleyicilerin daha ilk bakışta sahadaki duygu ve dinamizmi bütünüyle hissetmesini sağlayacak” dedi. “FC Bayern, stadyum aydınlatmasında global bir oyuncu olan Philips’i takımına kazandırmaktan çok mutlu." diyen Yönetim Kurulu üyesi Andreas Jung, sözlerini şöyle tamamladı: "El ele vererek dünyanın en çekici arenasını yaratmak için oynayacağız".

İki dünya markası Philips ve FC Bayern Munich marka iletişiminde de yakın işbirliği içinde çalışacak. Philips Almanya, Avusturya ve İsviçre Marka ve İletişim Müdürü Thomas Schönen konuyla ilgili “Philips ve FC Bayern, sadece arenada taraftarlarla yapılan canlı etkinliklerle değil her yönüyle ışığın büyüsünü hayata geçirecek. FC Bayern Munich ile birlikte tüm kanallar için yaratıcı iletişim konseptleri geliştireceğiz” diye konuştu.

Sporda sürdürülebilirliğe açık oy…
Stadyumda, kontrol edilebilir Philips LED armatürleri kullanılarak, aydınlatmadaki enerji tüketimi yaklaşık yüzde 60 oranında düşecek. Bu miktar yılda 362 ton karbondioksit tasarrufu anlamına geliyor. Ayrıca uzun ömürlü LED armatürler daha az bakım gerektiriyor. LED çözümü, ortakların sporda ve bölge genelinde sürdürülebilirliğe olan desteğini vurguluyor. Philips, profesyonel aydınlatma tasarımları ve proje planlamadan, programlama ve devreye almadan bakıma kadar kapsamlı servis sorumluluğuna sahip olacak.

LED aydınlatma ve spor aydınlatmasında dünya lideri olan Philips, geçtiğimiz ay UEFA ve FIFA’nın sıkı yayın kurallarına uyan, HDTV için titreşimsiz ultra ağır çekim garantisi veren ilk LED projektör aydınlatma sistemi olan Philips ArenaVision LED Projektör’ü piyasaya sundu. Bu yıl Brezilya’da düzenlenen dünya kupası futbol müsabakalarında kullanılan 12 stadyumdan dokuzu da Philips aydınlatma teknolojisi ile hayat buluyor.

Sanem Sofuoğlu  sanem.sofuoglu@bersay.com.tr   0212 337 52 87
Demet Telkeş demet.telkes@bersay.com.tr 0212 337 52 67

Royal Philips  (NYSE: PHG, AEX: PHIA) sağlık, aydınlatma ve tüketici ürünleri sektörlerinde sunduğu güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in dünyada 100’den fazla ülkede toplam 112 bin çalışanı bulunmaktadır. 2013 yılında  23,3 milyar Euro tutarındaki satışlarıyla şirket, kalp sağlığı, akut bakım ve evde sağlık bakımı, enerji verimli aydınlatma çözümleri ve yeni aydınlatma uygulamaları ile  erkek tıraş ve bakım ürünleri  ve ağız sağlığı  ürünlerinde pazar lideridir. Philips ile ilgili haberlere www.philips.com/newscenter adresinden ulaşabilirsiniz.