Tüm şehrin aydınlatma sistemi CityTouch ile yönetilebiliyor

Haziran 4, 2013

Philips, CityTouch StarSense Akıllı Şehir Aydınlatma ve Kontrol Sistemi ile kullanıcılara bir şehrin tüm aydınlatma sistemlerini internete bağlı arayüz üzerinden kontrol etme olanağı sağlıyor. Her bir aydınlatma noktası için gerçek zamanlı durum raporlarıyla, kolay ve modern bakım ve gözetim imkanı sunan Citytouch ile aydınlatma operatörleri sistemin her bir parçasının tüketim ve aydınlatma seviye verilerini takip edebiliyor.

Aydınlatma seviyelerini yerel ihtiyaçlara göre ayarlayabilen CityTouch, şehirlerin hem enerji maliyetleri kısma hem de doğayı korumalarına katkı sağlıyor. Şehrin yoğun saatler dışında şehir genelindeki aydınlatma noktalarını kısmaya, hataları tespit etmeye ve iş akışı desteği sağlamaya olanak tanıyan sistem, işletme maliyetlerini ve enerji kullanımını belirgin oranda azaltarak enerji faturalarının düşmesine, daha az karbon emisyonuna ve daha az ışık kirliliğine yol açıyor.

StarSense özelliğine sahip CityTouch sistemi ile yüzde 70’e varan enerji tasarrufu...
Aydınlatma altyapısı, özellikle de bütçe sıkıntılarının yaşandığı bu dönemde pek çok şehir için önemli bir yatırım haline dönüşüyor. CityTouch, yeni teknolojilere ve genişleyen şehirlerin gereksinimlerine kusursuz uyum sağlayarak bu yatırımı koruyor. Sistemin tamamen ölçeklendirilebilir ve geleceğe uyumlu olması en değerli özelliklerinden birini oluşturuyor.

StarSense özelliğine sahip CityTouch Akıllı Şehir Aydınlatma ve Kontrol Sistemi, aydınlatma ünitelerini uzaktan kontrol ederek izleme imkanı sunarken, her bir ışık kaynağını bağımsız olarak kontrol etme olanağı sunuyor. Yüzde 70’e varan oranlarda enerji tasarrufu da sağlayan CityTouch, işletme ve bakım giderlerini de yüzde 40 oranında azaltarak belediyelere ve şehirlerin bütçelerine önemli bir katkı sağlıyor.

CityTouch kullanan toplumlar büyüdükçe, mevcut ağlarına kolaylıkla yeni sokak ve mahalleleri ekleyebilecek konuma sahip olacaklar. Yeni aydınlatma inovasyonları ve işlevsellikleri kolaylıkla dahil edilebilirken, mevcut CityTouch servisi de yeni talepleri karşılayacak şekilde sürekli olarak güncellenecek. Diğer yandan CityTouch, herhangi bir donanım türüne veya sağlayıcıya bağlı olmayan, dünyanın ilk ve tek kontrol platformu olma özelliğine sahip. Bu, kullanıcılara, şehrin gereksinimlerine ve bütçesine en uygun ürünleri seçme konusunda tam bir esneklik sağlıyor.

Yaşanabilir şehirler yaratmak
Dış mekan aydınlatması yaşanabilir şehirler yaratmada önemli bir rol oynuyor. Yenilikçi ve dinamik bir aydınlatma sisteminin sürdürülebilirliğe ya da sokak ve caddelerin güvenliğine ve emniyet hissine nasıl katkıda bulunduğunu görmek kolay; ancak bu aynı zamanda sosyal kaynaşma ve görünür olma gibi kentsel yaşamın somut olmayan yanlarına da etki edebiliyor. Aydınlatma operatörleri CityTouch ile belirli sokak ve mahallelerin ışığını rahatlıkla kısıp açabilirken; bu alanların atmosferi ve havasını da anında değiştirebiliyor. Gece festivalleri veya spor etkinliklerinde insanları yaya alanlarında bir araya getirebiliyor ya da yerleşim alanlarında gece sessizliğini korumak için ışığı kısabiliyor. Kısacası, ışığın çağdaş şehir yaşamına katkıda bulunabilecek her türlü aktiviteyi desteklemesini sağlıyor.

Pilot projeler
Bugün CityTouch, aralarında Prag ve Londra'nın da bulunduğu çeşitli Avrupa şehirlerinde başlıca aydınlatma operatörleri tarafından başarılı projelerde kullanılıyor. Örneğin Londra’nın Croydon ve Lewisham ilçelerinde gelecek 25 yıl boyunca 42 binden fazla ışık noktasının değiştirileceği, tamamın PFI şehir aydınlatma renovasyon projesinde ışık yönetim servisi olarak CityTouch kullanacağı açıklandı. Ayrıca başkent Ankara’da İnönü Bulvarı’ndan bulunan yol aydınlatma armatürleri de CityTouch teknolosine sahip ve 24 saat izlenerek uzaktan kontrol edilebiliyor.

CityTouch, aydınlatma operatörüne hem güvenlik hem de esneklik sunarak ilçelerin çeşitli gereksinimlerine cevap verebilmesini sağlıyor. Aynı zamanda aydınlatma operatörünün enerji kullanımı ve bakım maliyetlerinde daha önce kullanılan aydınlatmaya kıyasla önemli oranda tasarruf etmesini sağlarken; aydınlatma servisinin kalitesini belediye nezdinde garanti eden doğru ve detaylı veriler sunuyor.

Berna Yalaz   berna.savas@philips.com  0216 636 1629

Sanem Sofuoğlu  sanem.sofuoglu@bersay.com.tr 0212 337 52 87
Tuğba Bozkurt   tugba.bozkurt@bersay.com.tr  0212 337 52 85

Hollanda kökenli Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) sağlık, aydınlatma ve tüketici ürünleri sektörlerinde sunduğu güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı, çok amaçlı bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in dünyada 100’den fazla ülkede toplam 116 bin çalışanı bulunmaktadır. 2012 yılında 24,8 milyar Euro tutarındaki satışlarıyla şirket, kalp sağlığı, akut bakım ve evde sağlık bakımı, enerji verimli aydınlatma çözümleri ve yeni aydınlatma uygulamaları ile erkek tıraş ve bakım ürünleri, ve ağız sağlığı ürünleri gibi kişisel sağlık ve bakım amaçlı yaşam tarzı ürünlerinde pazar lideridir. Philips ile ilgili haberlere www.philips.com/newscenter adresinden ulaşabilirsiniz.