Royal Philips Electronics Deborah DiSanzo’nun Philips Healthcare’in Baş İcra Sorumlusu ve İcra Kuru üyesi olarak atandığını duyurdu

Nisan 11, 2012

Şu anki CEO’muz Steve Rusckowski şirketten ayrılacak

Amsterdam, Hollanda - Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) bugün Deborah DiSanzo’nun 1 Mayıs 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Philips Healthcare’in Baş İcra Sorumlusu ve İcra Kuru üyesi olarak atandığını duyurdu. Sayın DiSanzo, şirketten 30 Nisan 2012 tarihi itibariyle ayrılacak olan Steve Rusckowski'nin yerine geçecektir.

Philips Baş İcra Sorumlusu Frans van Houten, “Deborah DiSanzo’nun sayesinde Sağlık Hizmeti Sektörü için kendi kurumumuz içinde güçlü bir lider bulduğumuz için çok mutluyum.” dedi. Van Houten şöyle devam etti: “Deborah, sağlık hizmeti sektöründe kanıtlanmış bir başarı geçmişine sahiptir, Patient Care and Clinical Informatics’i (Hasta Bakımı ve Klinik Bilişim) (PCCI) hasta izleme alanında küresel bir pazar lideri konumuna ulaştırmıştır.”

“Aynı zamanda Philips’e olan uzun süreli katkısından dolayı Steve’e teşekkür ediyorum,” “Sağlık Hizmeti sektörümüze öncülük ettiği dönem boyunca Philips sektördeki ve genişleyen coğrafyalardaki konumunu güçlendirdi, Ev İçi Sağlık Hizmeti gibi hedeflerini gerçekleştirdi. Steve her zaman için büyük bir yardımcımız oldu, bizden ayrıldığını görmek benim için gerçekten çok üzüntü verici. Yeni görevinde en iyiye ulaşmasını diliyorum.”

Sayın DiSanzo şu ifadeleri kullandı: "Philips İcra Kurulu'nun bir üyesi olmayı ve Philips Healthcare'in CEO'su olmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Güçlü ve anlamlı yeniliklerimizle sağlık bakımı döngüsünün her aşamasında Philips Healthcare’e büyüme fırsatları sağlamak için güçlü bir altyapıya sahibiz, bu konuda sağlam bir konumumuz var."

Philips Healthcare Baş İcra Sorumlusu Steve Rusckowski şunları kaydetti: “Philips’te geçirdiğim on yıldan daha fazla sürenin ardından sağlık hizmeti sektöründe yeni bir maceraya girişmek için kendimi hazır hissediyorum." “Sağlık bakımı sektörü içerisinde yer alan ve lider tıbbi cihaz oyuncularından birisi haline gelmemizi sağlayan herkesle gurur duyuyorum. Benim yerimi Deborah DiSanzo'nun almasından da mutluluk duyuyorum, DiSanzo'nun liderliğindeki Philips Healthcare’in konumunu daha da güçlendireceğine eminim.”

1960 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan Sayın DiSanzo Philips’e 2001 yılında Agilent’s Healthcare

Solutions Group’u satın aldığında katıldı. Haziran 2006’da Hasta İzleme bölümünün Genel Müdürü, Haziran 2008'de ise Hasta Bakımı Bilişimi ve Hasta Görüntüleme bölümünün CEO'su oldu. Deborah DiSanzo, Nisan 2010'da Hasta Bakımı ve Klinik Bilişim (PCCI) bölümünün CEO’su oldu.

1957 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan Sayın Rusckowski Philips’e Philips 2001 yılında Agilent’s Healthcare Solutions Group’u satın aldığında katılmıştır. 2006 yılında Philips Healthcare Baş İcra Sorumlusu oldu.

Deborah DiSanzo

Daha fazla bilgi için iletişim bilgileri:

Steve Klink

Kurumsal İletişim

E-mail: steve.klink@philips.com

Joost Akkermans

Kurumsal İletişim

E-mail: joost.akkermans@philips.com

Royal Philips Electronics Hakkında

Hollanda kökenli Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı, çok amaçlı bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Sağlık bakım, yaşam tarzı ve aydınlatma alanlarında dünya lideri olan Philips, tüketici anlayışını temel alarak "sense and simplicity" marka vaadiyle teknoloji ve tasarımı insan odaklı çözümler ile bütünleştirmektedir. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in dünyada 100’den fazla ülkede toplam 120 bin çalışanı bulunmaktadır. 2010 yılında 22,3 milyar Euro tutarındaki satışlarıyla şirket, kalp sağlığı, akut bakım ve evde sağlık bakımı, enerji verimli aydınlatma çözümleri ve yeni aydınlatma uygulamaları ile  erkek tıraş ve bakım ürünleri, taşınabilir eğlence araçları ve ağız sağlığı ürünleri gibi kişisel sağlık ve bakım amaçlı yaşam tarzı ürünlerinde pazar lideridir. Philips ile ilgili haberlere www.newscenter.philips.com/tr_tr adresinden ulaşabilirsiniz.