Haber merkezi | Türkiye

May 24, 2022

‘Radyolojinin Geleceği’ Lansmanında Philips, Son Teknoloji Görüntüleme Çözümlerini Tanıttı


Philips, “Radyolojinin Geleceği” lansman toplantısında görüntüleme alanında geliştirdiği MR5300, CT7500 ve SmartSpeed ürünlerini sektörün temsilcileriyle buluşturdu. 

Sağlık teknolojilerinde sektörün lider firmalarından biri olan Philips; görüntüleme, tedavi ve klinik alanlarında, akılcı ve yenilikçi çözümlerine yeni ürünlerini ekleyerek, dünyanın dört bir yanındaki radyoloji bölümlerine kusursuz hizmet veriyor. Philips, ‘Radyolojinin Geleceği’ lansmanında, MR5300, CT7500 ve SmartSpeed görüntüleme çözümlerini, Türkiye’de ilk defa tanıttı. Lansmanı yapılan yeni ürün ve çözümler ile Philips, daha az maliyet ve daha efektif sonuçlar elde etmeyi, hasta ve sağlık personeli deneyimini iyileştirerek sağlık sisteminde dörtlü hedefe ulaşmayı amaçlıyor.  

Sağlık teknolojileri alanında her geçen gün yeni inovasyonlarla insanların hayatlarını iyileştirmeye devam ediyoruz. Philips’in radyoloji iş akışı programı ile getirdiği çözümler, tanı süreçlerinin tüm aşamalarında teşhis başına toplam maliyetin düşürülmesine katkı sunuyor. Yeni geliştirdiğimiz ürün ve çözümlerimiz bir yandan iş yapış şekillerinde kolaylık sunarken bir yandan da ilk seferde doğru ve erken teşhise olanak sağlıyor” 

Gamze Arbak

Philips Türkiye Genel Müdürü

MR5300 ile rutin bir MR muayene süresi bir dakikanın altına iniyor

 

Bu yenilikçi 1.5T MRI sistemi, özel BlueSeal magnet teknolojisi sayesinde "kullanım ömrü boyunca helyumsuz" MR operasyonları ile karmaşık klinik ve operasyonel işlemleri basitleştirip otomatik hale getirerek, görüntüleme merkezlerinin MR bölümleri için tutarlılık, kalite ve sürdürülebilirlik sağlıyor. MR 5300, isteğe bağlı olarak, hasta solunumunu temassız olarak algılamak üzere geliştirilmiş yapay zeka algoritmalarına dayalı VitalEye teknolojisini kullanıyor. Bu özelliği sayesinde, rutin bir MR muayene sürecinin bir dakikadan kısa bir sürede tamamlanabilmesine olanak tanınırken; çekim esnasında nefesini tutmakta güçlük çeken hastalar için MR deneyimi daha kolay gerçekleşiyor. 2022 yılı Red Dot Tasarım Ödülleri’nde, ‘En iyinin iyisi’ kategorisinde de ödül kazanan bu çığır açan sağlık teknolojisi çözümü sayesinde, MR üretkenliği artacak, muayeneler hızlanarak, doktorları bilinçli klinik kararlar alma konusunda desteleyecek ve görüntüleme maliyetleri kontrol altına alınacak.  

2021 yılının En İyi Yeni Radyoloji Cihazı kategorisinde ‘Minnie Ödülü’nin sahibi Spectral CT 7500 

 

Spektral dedektör tabanlı, hassas tanılama özellikli en yeni Spektral Bilgisayarlı Tomografi (CT) 7500, hastalık karakterizasyonunu iyileştirmeye yardımcı olmak, tekrar çekimlerini ve takipleri azaltmak için her taramada, her hasta için zamanın %100'ünde yüksek kaliteli spektral görüntüler sunuyor. Zaman kazandıran spektral iş akışıyla entegre olan Spectral CT 7500,  hızlı bir şekilde hastanın görüntüleme işlemini tamamlıyor.Spektral toraks çekimleri ve kafa çekimleri bir saniyeden daha kısa sürerken, Toraks Tüm Batın spektral taraması ise iki saniyeden daha kısa sürede tamamlanabiliyor. Bununla birlikte doktorun her hasta için hızlıca güvenli bir tanı ve etkili bir tedavi planı sunmasını sağlayan yüksek kaliteli görüntüleme hizmetiyle de Philips Spectral CT 7500, dünyanın önde gelen radyolojileri uzmanları ve AuntMinnie.com editörlerinden oluşan jüri tarafından yapılan oylama ile 2021 yılının En İyi Yeni Radyoloji Cihazı kategorisinde ‘Minnie Ödülü’nü kazandı.  

SmartSpeed ile geniş bir hasta portföyünde tanısal güven artıyor

 

SmartSpeed rekonstrüksiyon platformu doğrudan MR sinyalinin kaynağında uygulanan ödüllü bir yapay zeka algoritmasına (Adaptive-CS-Net) sahip. Philips'in mevcut Compressed SENSE hızlandırma teknolojisinden yola çıkan bir atılım olup eşdeğer görüntü kalitesini koruyan platform, kısmi örneklenmiş verilerden tam bir görüntüyü rekonstrükte etme özelliğini de geliştirdi. Bu teknoloji, tetkik sürelerinin kısaltılmasını sağlarken, aynı zamanda radyoloji bölümlerinin hasta verimini önemli ölçüde artırmasına ve ağrı çeken, muayene sırasında nefesini tutmakta zorlanan ya da MR koşullu implantları olan hastalar da dahil olmak üzere daha geniş bir hasta portföyünde tanısal güvenin artmasına da yardımcı oluyor.SmartSpeed platformu, mevcut klinik protokollerin %97'sini destekleyecek şekilde tasarlandı.

Royal Philips Hakkında

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), insanların yaşamlarını iyileştirmeye kendini adamış, sağlıklı yaşam ve korunmadan teşhis, tedavi ve evde bakıma kadar her alanda sağlık döngüsünden daha etkili sonuçlar elde etmeye odaklanan lider bir sağlık teknolojileri şirketidir. Philips entegre çözümler sunmak için ileri teknolojiden, klinik sonuçlardan ve tüketici iç görülerinden faydalanır. Philips, tanısal görüntüleme, görüntüleme odaklı terapi, hasta görüntüleme ve sağlık bilişiminin yanı sıra sağlıklı yaşam ve evde bakım alanlarında pazar lideridir. Genel Merkezi Hollanda’da bulunan ve 100’ü aşkın ülkedeki satış ve hizmetleriyle yaklaşık 79.000 kişiyi istihdam eden Philips, 2021 yılında 17.2 milyar avro satış geliri elde etmiştir. Ayrıntılı bilgi için: www.philips.com/newscenter sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Daha Fazla BilgiDaha Az Bilgi

Konular

Kişiler

Rengin Erdinc new

Rengin Erdinç

Marka ve İletişim Direktörü

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Güven Mert Ercan

Bersay İletişim Danışmanlığı 

guven.ercan@bersay.com.tr 

Medya

Sosyal medyada paylaşın

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.