Philips Airfryer'ınızda yiyecekleri pişirmek ve kızartmak için yağ gerekmez; taze soyulmuş patates veya tavuk gibi taze malzemeleri hazırlarken doğrudan yağ eklemek çıtır bir katman oluşturabilir ve yemeğinizin genel tadını artırabilir.
Not: Airfryer'ın tavasına asla yağ dökmeyin.
Philips Airfryer'ımda yağı nasıl ve ne zaman kullanmalıyım?
Yayınlandı 5 Mayıs 2023
Hangi yağ türü kullanılabilir?
Philips Airfryer'ınızda her türlü ızgara/pişirme/fırınlama veya kızartma yağını kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra hayvansal yağ da kullanabilirsiniz.
Lütfen unutmayın:
Daha büyük malzemelere (örneğin but veya et) yağ eklenmesi:
Galeta unu içeren ev yapımı yiyeceklere yağ eklemek için:
Yiyeceği galeta ununa bulamadan önce galeta ununun içine yağ ekleyerek karıştırın ya da yiyeceği galeta ununa buladıktan sonra sprey/fırça ile üzerini biraz yağlayın.
İpucu: Etin dış kısmını yağlamak yerine kırmızı eti veya beyaz eti marine edebilirsiniz.
Yukarıdaki çözümler sorunu çözmeye yardımcı oldu mu? Çözmediyse daha fazla yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.
Lütfen unutmayın:
- Sadece malzemelere yağ ekleyin, doğrudan Airfryer'ınızın tavasına yağ eklemeyin.
- Dondurulmuş patates kızartması, tavuk pane, sigara böreği gibi önceden kızartılmış yiyecekler için ekstra yağ gerekmez.
- Yüksek sıcaklıklarda yanabileceğinden lütfen soğuk sıkım yağları kullanmayın.
- Patatesleri soyun ve istediğiniz şekilde kesin.
- Patatesleri en az 30 dakika bir kasenin içinde suda bekletin, ardından çıkarın ve kağıt havluyla kurulayın.
- Bir kaseye yarım yemek kaşığı yağ koyun. Patatesleri kaseye ekleyip üstleri yağ ile kaplanana kadar karıştırın.
- Bir mutfak aletini veya ellerinizi kullanarak patatesleri Airfryer'ınızın sepetine koyun.
Daha büyük malzemelere (örneğin but veya et) yağ eklenmesi:
- Gerekiyorsa yiyeceğin dışını kağıt havluyla kurulayın.
- Yiyeceğin dışına fırçayla hafifçe yağ sürün veya yağ spreyi kullanın. Yalnızca 1 kat yağlayın. Sıcak havayla pişirme işlemi esnasında, fazla yağ Airfryer'ınızın haznesine damlayacaktır.
Galeta unu içeren ev yapımı yiyeceklere yağ eklemek için:
Yiyeceği galeta ununa bulamadan önce galeta ununun içine yağ ekleyerek karıştırın ya da yiyeceği galeta ununa buladıktan sonra sprey/fırça ile üzerini biraz yağlayın.
İpucu: Etin dış kısmını yağlamak yerine kırmızı eti veya beyaz eti marine edebilirsiniz.
Yukarıdaki çözümler sorunu çözmeye yardımcı oldu mu? Çözmediyse daha fazla yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.