Kaçınılması gereken gıdalar

 

Hamilelik sırasında sağlıklı beslenmek yalnızca ne yiyeceğinizle değil ne yemeyeceğinizle de ilgilidir. Bazı yiyecekler diğerlerinden daha fazla bakteri içerir ve bebeğinizin gelişimine zarar verebilir. Bu nedenle bebeğinizin sağlığını korumak için yememeniz gereken temel yiyeceklerin bir özetini hazırladık. 

 

Hamilelik sırasında menünüzden geçici olarak çıkarmanız gereken ilk yiyecek, az pişmiş biftek veya sashimi gibi çiğ etlerdir. Tamamen gelişmiş bir yetişkin için çok önemli olmasa da, çiğ etteki parazitler ve bakteriler gelişen bebeğiniz için zararlı olabilir.

 

Çiğ veya az pişmiş yumurta da hamilelik esnasında yememeniz gerekenler arasında yer alır. Çiğ et gibi çiğ yumurta da bebeğinize zarar verebilecek olan salmonella gibi parazitler içerebilir. Çiğ yumurta, birçok yiyeceğin temel malzemelerinden biridir; bu nedenle tiramisu veya çikolatalı mus gibi yiyecekleri tüketmeden önce içeriğini kontrol etmeniz gerekir.

 

Kaçınılması gereken diğer yiyecekler arasında; pastörize olmayan süt ürünleri ve yumuşak peynir, köpekbalığı ve kılıçbalığı gibi yüksek düzeyde cıva içeren balıklar, ve yüksek düzeyde A vitamini içeren ciğer veya ciğer ürünleri yer alır.

 

Liste çok uzun gibi gelse de endişelenmeyin. Yiyebileceğiniz birçok lezzetli yemek var. Alacağınız ekstra önlemler, bebeğinizin sağlıklı gelişimi için çok faydalı olacaktır. 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.