Haber merkezi | Türkiye

Eyl 17, 2017

Philips, Dünya Kalp Günü’nde herkese kendi sağlığının kontrolünü ele alması için çağrıda bulunuyor


Dünya Kalp Günü’nde kalbinizi sağlıklı, ev yapımı yiyeceklerle ödüllendirin.


  • Günümüzde dünyada 18 yaş üstü yetişkinlerin yüzde 39'u aşırı kilolu ve yüzde 13'ü obez... Bu durum, kalp hastalığı için büyük bir risk faktörü teşkil ediyor.
  • Evde yemek pişirmek, aileleri ve insanları bir araya getirerek ilişkileri güçlendiriyor ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları oluşturulmasına yardımcı oluyor.
  • Philips mutfak aletleri, evde besleyici ve lezzetli yemekler hazırlamayı kolaylaştırıp herkesin dengeli ve sağlıklı beslenmesine yardımcı oluyor.

Dünya Kalp Federasyonu’yla (WHF) birlikte çalışmalar yürüten sağlık teknolojilerinin dünya lideri Philips, kalp hastalıkları ve bunlara bağlı riskler hakkında farkındalığı artırmak için Dünya Kalp Günü’nde, insanları kendi sağlıklarının kontrolünü ele almak için harekete geçmeye davet ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, kalp hastalıkları küresel ölçekte bir numaralı ölüm sebebi olmayı sürdürüyor1.

Kalp hastalığı yalnızca yaşlıları etkilemiyor…

Tüm dünyada 30 ile 70 yaş arasındaki her on kişiden biri kardiyovasküler hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor2. Bunun sebepleri arasında yüksek kalorili gıdalar, yağ, şeker ve tuz tüketimine dayanan modern yaşam tarzımız yer alıyor. Yanlış beslenme alışkanlıkları; yüksek tansiyon, yüksek kan şekeri ve obezite gibi kalp hastalığına yol açan başlıca risk faktörlerine sebep oluyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, bugün 18 yaş ve üstü yetişkinlerin yüzde 39’u aşırı kilolu ve yüzde 13’ü ise obez3… Bununla birlikte, daha fazla taze yiyecek tüketmek ve kendi sağlığımızın sorumluluğunu üstlenmek gibi basit davranış değişiklikleri, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Evde yemek pişirmek, ilişkileri ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştiriyor…

Philips, yiyecek ve içeceklerin sağlıklı bir yaşamın temel taşları olduğuna inanıyor. Ancak bu, sevilen lezzetli yiyeceklerin tadının çıkarılamayacağı anlamına gelmiyor. Evde yemek yaparak kullanılan malzemeleri, dolayısıyla yemeğin kalitesini kontrol etmek mümkün ve ev yapımı yiyecekler diğer hiçbir yiyecekle kıyaslanamayacak kadar besleyici… Evde yemek pişirmek, aileleri ve insanları bir araya getirip ilişkileri geliştiriyor ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları oluşturmaya yardımcı oluyor. Philips mutfak aletleri ile besleyici olduğu kadar lezzetli ev yemekleri kolayca hazırlanabiliyor.

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘Diyet, Beslenme ve Kronik Hastalıkların Önlenmesi’ raporuna göre insanların yüzde 80’i yoğun yaşam tarzları nedeniyle günlük olarak tüketmeleri önerilen meyve ve sebze miktarını tüketmiyor4.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz Philips Türkiye Sağlık Trendleri Araştırması’na göre Türk halkının; yüzde 78’i mevcut sağlık durumundan memnun. Ancak Türkiye’de her yıl yaşanan 300 bin kalp krizi vakasının 125 bini maalesef ölümle sonuçlanıyor. Halkımızın yüzde 73’ü kilosundan memnun. Ancak yüzde 33,7’sinin ise obez statüsünde olduğunu görüyoruz. Türk halkının yüzde 56’sı spor yapmıyor. Bu da bize iyi ve dengeli beslenme, spor alışkanlıklarının kazanımı ve sağlık konusunda farkındalık yaratmaya ihtiyacımız olduğunu gösteriyor.

Philips Türkiye Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu ise Philips Türkiye Sağlık Trendleri Araştırması’ndan bahsederek, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti

1 Dünya Sağlık Örgütü Bilgi Formu, Temmuz 2017: www.who.int/mediacentre/factsheets/fs317/en/. 2015 yılında, 17,5 milyondan fazla insan kardiyovasküler hastalıklar sebebiyle öldü ve bu sayı tüm dünyadaki ölümlerin yaklaşık yüzde 31’ini oluşturuyor.

2 Dünya Sağlık Örgütü 2012

3 Dünya Sağlık Örgütü: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/en/

4 Dünya Sağlık Örgütü, 2015. Diyet, beslenme ve kronik hastalıkların önlenmesi: http://www.who.int/dietphysicalactivity/publications/trs916/en/

Philips Hakkında

 

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), insanların yaşamlarını iyileştirmeye kendini adamış, sağlıklı yaşam ve korunmadan teşhis, tedavi ve evde bakıma kadar her alanda sağlık döngüsünden daha etkili sonuçlar elde etmeye odaklanan lider bir sağlık teknolojileri şirketidir. Philips entegre çözümler sunmak için ileri teknolojiden, klinik sonuçlardan ve tüketici iç görülerinden faydalanır. Philips, tanısal görüntüleme, görüntüleme odaklı terapi, hasta görüntüleme ve sağlık bilişiminin yanı sıra sağlıklı yaşam ve evde bakım alanlarında pazar lideridir. Genel Merkezi Hollanda’da bulunan ve 100’ü aşkın ülkedeki satış ve hizmetleriyle yaklaşık 70 bin kişiyi istihdam eden Philips, sağlık teknolojileri alanında 2016 yılında 17,4 milyar avro satış geliri elde etmiştir. Ayrıntılı bilgi için: www.philips.com/newscenter sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Daha Fazla BilgiDaha Az Bilgi

Konular

Kişiler

Rengin Erdinc new

Rengin Erdinç

Marka ve İletişim Direktörü

Medya çalışmaları

Sosyal medyada paylaşın

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Sitemiz Microsoft Edge, Google Chrome veya Firefox'un en son sürümüyle en iyi şekilde görüntülenebilir.