Tüm sağlık spektrumunda inovasyon

Eylül 14, 2015

İnovasyon yalnızca keşif, risk ve sorun çözmeden ibaret değildir. Aynı zamanda küresel olarak karşı karşıya kaldığımız yeni zorlukların üstesinden gelebilmek için değişerek gelişmeyi de gerektirir.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kanser, kalp hastalıkları ve diyabet gibi kronik hastalıklar her yıl dünya çapında 38 milyon kişinin ölüm sebebidir. Bu hastalıklar, sağlık sistemleri üzerinde çok büyük bir maddi yük teşkil eder. Örneğin Amerikan Diyabet Derneği’nin tahminlerine göre, Amerika’da tanı koyulan diyabet vakalarının toplam maliyeti 2007 yılında 174 milyar dolar iken, 2012 yılında 245 milyar dolara çıkmıştır.

Son yıllarda Philips bir dijital sağlık ve kaliteli yaşam şirketi haline gelerek, Sağlıklı Yaşamdan Hastalıkların Önlenmesi, Tanısı, Tedavisi ve Evde Bakıma kadar uzanan ve ‘sağlık spektrumu’ dediğimiz süreç boyunca daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için bireyleri güçlendirmektedir.

Philips bu hafta IFA fuarında, tüketicilerin kendi sağlıklarını daha iyi kontrol edebilmelerine imkan veren bir dizi dijital sağlık cihazının tanıtımını yaptı. Bu cihazların üç unsuru bulunuyor: birincisi sağlık verilerinin derlenip analiz edildiği ve uygulamaların hayat bulduğu bulut-tabanlı bir platform – biz bu platforma Philips HealthSuite Dijital Platformu diyoruz; ikincisi Bluetooth özellikli profesyonel ölçüm cihazları ve üçüncüsü de kişiye özgü, profesyonel koçluk.

Günümüzde öne çıkan iki yeni trend, sağlık hizmetlerinin verilme şeklini değiştiriyor. Sağlık hizmetleri, giderek hastanelerden çıkıp evlerimize girmeye ve günlük yaşamımıza dahil olmaya başladı. Aynı zamanda yeni teknolojiler sayesinde sağlık hizmetlerine ilişkin uzmanlık anlamlı ve kişiselleştirilmiş bir şekilde uygulanabiliyor. Artık insanlar, kendi sağlıklarının kontrolünü ellerine alacak şekilde güçlendirildiler. Daha önceleri yalnızca doktor ve hemşirelerin bilgisi dahilindeki verileri gösteren cihazlar sayesinde sağlığımızla ilgili daha bilinçli kararlar alabiliyoruz.

Şirket olarak hedefimiz 2025 yılına kadar 3 milyar kişinin hayatını iyileştirmek ve sağlık spektrumunun her aşamasında uygulanan sağlık hizmetlerini birbiriyle daha bağlantılı hale getirerek daha sağlıklı toplumlar yaratmaktır. Biz sağlık spektrumunun tamamıyla ilgileniyoruz çünkü söz konusu sağlık olduğunda, karmaşık zorlukları görebilmenin tek yolu budur. Tüketici dünyası ve sağlık hizmetleri dünyası iç içe girmeye başladığından ürettiğimiz çözümler için de aynı şeyi söylemek mümkündür.

IFA Fuarı’nda tanıttığımız ve Philips’in kişisel sağlık programları için bilgi toplayan sağlık ölçüm cihazlarının hepsi Bluetooth özellikli olup otomatik olarak HealthSuite Dijital Platformuna veri aktarmaktadır.

Söz konusu programlar sağlık teknolojisi alanında inovasyonu arttırma stratejimizin merkezindedir. Cihazlardan iki tanesi, profesyonel kan basıncı izleme fonksiyonunu desteklerken, ürün gamımız içerisinde medikal sağlık saati olarak tanımlanabilecek bir cihaz sayesinde beden kitle analizi, sıcaklık ölçümü ve bir dizi sağlık biometri unsurunun (kalp hızı, aktivite ve uyku örüntüleri de dahil) sürekli esasta ölçümü de mümkündür. Bu programlar sayesinde bireyler, yaşam tarzı seçimlerinin vücutlarını nasıl etkilediğini anlayabilecekleri önemli sağlık ölçümleri yapmak ve hedefler koyarak kaydettikleri ilerlemeyi izlemek konusunda güçleneceklerdir.

IFA Fuarında ayrıca Hue ailesinin son üyesi olan ve akıllı cihazlardan kontrol edilerek daha fazla ışık, farklı beyaz ışık tonları ve canlı renklerde ışık seçenekleri sunan Philips Hue Lightstrip Plus da tanıtıldı.

Bunların yanı sıra, Sağlıklı Yaşam için, ince toz parçacıkları, ev akarları ve alerjenleri ortadan kaldırmak üzere özel olarak tasarlanmış son teknoloji ürünü Philips Smart Air Purifier (Akıllı Hava Temizleyicisi) tanıtımını da gerçekleştirdik. Tanı alanında, dünyada türünün ilk Uygulama bazlı mobil Ultrason cihazı bizde; Evde Bakım alanında ise milyonlarca kişiyi etkileyen uyku apnesi hastaları için gelişmiş bir bağlantılı çözüm sunuyoruz. Tüm bu ürünler ve çok daha fazlası ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bu yalnızca bir başlangıç.Günümüzün büyük sorunlarının üstesinden gelebilmek için tüketici dünyası ve sağlık dünyası birbirine daha da yaklaşırken, tüm uzmanlığımızı kullanarak sağlık spektrumunun her aşamasında sağlık hizmetlerine yönelik daha bütüncül bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Daha çok ürün piyasaya süreceğiz ancak bu yıl IFA Fuarında sağlık çözümlerinde yeni ve heyecan verici bir sayfa açıyoruz.

Hollanda kökenli Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) sağlık, aydınlatma ve tüketici ürünleri sektörlerinde sunduğu güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı, çok amaçlı bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in dünyada 100’den fazla ülkede toplam 115 bin çalışanı bulunmaktadır. 2013 yılında 23,3 milyar Euro tutarındaki satışlarıyla şirket, kalp sağlığı, akut bakım ve evde sağlık bakımı, enerji verimli aydınlatma çözümleri ve yeni aydınlatma uygulamaları ile erkek tıraş ve bakım ürünleri ve ağız sağlığı ürünlerinde pazar lideridir. Philips ile ilgili haberlere www.philips.com/newscenter adresinden ulaşabilirsiniz.