İzmir’in incisi Kordon Philips ile aydınlanıyor

Kasım 28, 2014

Teknoloji ve tasarımı insan odaklı çözümlerle bütünleyen Philips‘innovation and you’ marka vaadine paralel olarak insanların yaşamını anlamlı yenilikler ile iyileştirmeye devam ediyor.  Bu misyonu doğrultusunda Philips, Türkiye’de de özellikle aydınlatma alanında birçok projeyi hayata geçiriyor. Geçtiğimiz yıllarda İzmir’de Saat Kulesi, Asansör, Havagazı Fabrikası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi aydınlatma projelerini hayata geçiren Philips, bu yıl Kordon ve Pasaport bölgesini LED teknolojisi ile aydınlattı.

Günümüzde aydınlatmanın artık başlı başına bir sanat olduğunu belirten Philips Aydınlatma Pazarlama Direktörü Hakan Payzun, “İyi bir şehir aydınlatması projesinin, kentte yaşayanların yaşam kalitesini artırması ve kentin tamamında hem turizm hem de ekonomik gelişimi teşvik etmesi gerektiğini düşünüyoruz. 90’lı yıllardan bu yana dünya genelinde mimari yapı aydınlatması ve şehir güzelleştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda yüzlerce projeye imza attık. Philips olarak, yaptığımız araştırmalar da aydınlatmanın şehir güzelleştirme ve şehirlere kimlik katmadaki önemini vurguluyor.” dedi.

Aydınlatma şehirleri güzelleştiriyor

Payzun, ERA Araştırma tarafından Türkiye’de 7 coğrafi bölge ve 13 şehirde, 1.250’den fazla kişiyle yapılan görüşmeler aracılığıyla ortaya çıkan araştırmanın sonuçlarına da değindi. Payzun sözlerine şöyle devam etti: “Toplum aydınlatmayla güven, huzur ve cazibe kavramlarını ilişkilendiriyor. Aynı zamanda toplumun %94’lük bir kesimi de aydınlatmanın şehir güzelleştirmeye katkıda bulunduğunu düşünüyor. Dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz LED aydınlatma projeleri ile  şehirlerin kimliğini güçlendirmeye destek oluyoruz.”

Enerji tasarrufu %70’lere varıyor

Payzun, şehir aydınlatma çözümleri ile birlikte %70’e varan enerji tasarrufu sağlandığını ifade ederek, Kordon ve Pasaport bölgesi boyunca yapılan çalışmanın detaylarını aktardı. Payzun;

• “Kordon’un aydınlatması, şehir güzelleştirilmesine katkı sağlayarak, insanların güvenli ve huzurlu bir biçimde gece dolaşmasına imkân tanındı ve dolayısıyla Kordon Boyu daha cazip hale getirildi..
  • Kordon’daki araç yolunun aydınlatması için 6m’lik direkler üzerine Mini CitySoul LED armatürler kullanıldı.
  • Yeşil alanın ortasındaki bisiklet yolunun aydınlatmasında ise yine aynı armatürün simetrik ışık dağılımına sahip tipi tercih edildi.
  • Aydınlatma tasarımında Kordon iki parça olarak ele alındı. Bölümlerden biri kullanım yoğunluğunun fazla olduğu restoran tarafı, diğer bölüm ise yeşil alanların bulunduğu sahil tarafı olarak belirlendi. Yoğunluğun bulunduğu restoran bölümü samimi bir ortam yaratmak amacıyla sıcak beyaz ile aydınlatılırken, aktivitenin az olduğu sahil kısmında güvenliği ön plana çıkartacak doğal beyaz ışık kullanıldı.
  • İnsan sirkülasyonunun az olduğu saatlerde aydınlatmayı etkin bir biçimde kullanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla tüm aydınlatmalar Dynadimmer kontrol sistemi ile %70’e varan enerji tasarrufu sağlayacak şekilde çalışıyor.
  • Aynı şekilde Pasaport bölgesinde de Kordon’daki aydınlatma sistemi takip etti.
  • 6m’lik direkler üzerine Mini CitySoul LED  armatürlerle ortama en uygun aydınlatma sağlandı.” dedi.

Ebru Bilge,   ebru.bilge@philips.com,   0216 636 15 68

Gizem Ülgür,    gizem.ulgur@bersay.com.tr    0212 337 52 60

Royal Philips hakkında:

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) çeşitli alanlarda faaliyet gösteren, Sağlık-Bakım, Tüketici Yaşam Tarzı ve Aydınlatma gibi alanlarda gerçekleştireceği anlamlı yeniliklerle insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı bir sağlık firması olup, genel merkezi Hollanda’dadır. Philips’in yayınlanan 2013 satış rakamları 23.3 milyar AVRO olup 100’den fazla ülkede satış ve hizmet ağlarında yaklaşık olarak 113.000 çalışanı bulunmaktadır. Firma kardiyak bakım, akut bakım ve evde sağlık ve bakım hizmetlerinin yanı sıra enerji verimli aydınlatma çözümleri ve aydınlatmada yeni uygulamalar ile tıraş makineleri ve ağız ve kişisel bakım ürünlerinde de lider konumundadır. Philips ile ilgili yenilik ve haberleri aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz: www.philips.com/newscenter