Philips yol aydınlatma ürünleri ile yüzde 50’nin üzerinde enerji verimliliği

Temmuz 14, 2014

Aydınlatma alanında 100 yıldan fazla deneyime sahip olan Philips’in yeni yol aydınlatma armatürü GreenVision Xceed, düşük maliyeti ve sağladığı yüzde 50 oranında enerji verimliliği ile hem güvenlik hem de daha etkin aydınlatmayı bir arada sunuyor.

GreenVision Xceed, yüzde 50’nin üzerinde enerji verimliliği sunmakla birlikte uluslararası yol aydınlatma standartlarıyla tam uyum sağlıyor. Yüksek kalitede beyaz ışık ile yüksek renk tutarlılığı sağlayan GreenVision Xceed, farklı yol düzenlemeleri ve koşullara uygun esnek yapısı ile ön plana çıkıyor.

Philips’in akıllı şehir aydınlatma ve kontrol sistemi CityTouch’a entegre olabilen GreenVision Xceed, köy ve fabrika yolları gibi küçük çaplı yollardan, otoyollara kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor. Hem yayalar hem de taşıtlar için en güvenli aydınlatma çözümünü sunan GreenVision Xceed, Philips LEDGINE LED platformu sayesinde uzun bir kullanım ömrü de sağlıyor.

CityTouch ile entegre yol aydınlatma sistemleri ile daha akıllı şehirler...

Philips, CityTouch StarSense akıllı şehir aydınlatma ve kontrol sistemi ile kullanıcılara bir şehrin tüm aydınlatma sistemlerini internete bağlı arayüz üzerinden kontrol etme olanağı sağlıyor. Her bir aydınlatma noktası için gerçek zamanlı durum raporlarıyla, kolay ve modern bakım ve gözetim imkanı sunan Citytouch ile aydınlatma operatörleri sistemin her bir parçasının tüketim ve aydınlatma seviye verilerini takip edebiliyor. Aydınlatma seviyelerini yerel ihtiyaçlara göre ayarlayabilen CityTouch, şehirlerin hem enerji maliyetleri kısma hem de doğayı korumalarına katkı sağlıyor. Şehrin yoğun saatler dışında şehir genelindeki aydınlatma noktalarını kısmaya, hataları tespit etmeye ve iş akışı desteği sağlamaya olanak tanıyan sistem, işletme maliyetlerini ve enerji kullanımını belirgin oranda azaltarak enerji faturalarının düşmesine, daha az karbon emisyonuna ve daha az ışık kirliliğine yol açıyor.

Bugün CityTouch, aralarında Prag ve Londra'nın da bulunduğu çeşitli Avrupa şehirlerinde başlıca aydınlatma operatörleri tarafından başarılı projelerde kullanılıyor. Örneğin Londra’nın Croydon ve Lewisham ilçelerinde gelecek 25 yıl boyunca 42 binden fazla ışık noktasının değiştirileceği, tamamın PFI şehir aydınlatma renovasyon projesinde ışık yönetim servisi olarak CityTouch kullanacağı açıklandı. Ayrıca başkent Ankara’da İnönü Bulvarı’ndan bulunan yol aydınlatma armatürleri de CityTouch teknolosine sahip ve 24 saat izlenerek uzaktan kontrol edilebiliyor.

Sanem Sofuoğlu          sanem.sofuoglu@bersay.com.tr           0212 337 52 87

Demet Telkeş              demet.telkes@bersay.com.tr                   0212 337 52 67

Royal Philips  (NYSE: PHG, AEX: PHIA) sağlık, aydınlatma ve tüketici ürünleri sektörlerinde sunduğu güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in dünyada 100’den fazla ülkede toplam 112 bin çalışanı bulunmaktadır. 2013 yılında  23,3 milyar Euro tutarındaki satışlarıyla şirket, kalp sağlığı, akut bakım ve evde sağlık bakımı, enerji verimli aydınlatma çözümleri ve yeni aydınlatma uygulamaları ile  erkek tıraş ve bakım ürünleri  ve ağız sağlığı  ürünlerinde pazar lideridir. Philips ile ilgili haberlere www.philips.com/newscenter adresinden ulaşabilirsiniz.