Philips görüntülemede çığır açan inovasyonlarını RSNA 2013'de klinisyenlerin begenisine sundu.

Aralık 1, 2013

Önde gelen klinisyenlerin işbirliğiyle geliştirilmiş Philips Vereos dijital PET/CT sistemi ve IQon Spektral BT sistemi1 en iyi bakıma kısa yoldan ulaşmak ve hasta bakımını iyileştirmek için tasarlanmıştır.

Şikago, Illinois, ABD – Kuzey Amerika Radyoloji Derneği'nin (RSNA) Şikago'da gerçekleştirdiği 99. Yıllık Toplantısında bugün Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), iki köklü gelişmeyi tanıtarak, tıbbi görüntüleme alanındaki liderliğini bir kez daha sergiledi: Vereos PET/CT tamamen dijital pozitron emisyonlu tomografi/bilgisayarlı tomografi (PET/CT) görüntüleme sistemi ile IQon Spektral BT1 spektral detektör tabanlı bilgisayarlı tomografi (BT) görüntüleme sistemi.

Bu yenilikler, Philips’in klinisyenler arasında kesintisiz gerçek zamanlı işbirliği ve hızlı, güvenli karar alma süreci için gelişmiş görüntü kalitesi, kritik bilgi ve bağlanırlık sağlamaya yönelik entegre radyoloji ürünleri portföyünü daha da genişletmektedir. Philips, çözümlerinin klinik performansını ve ekonomik değerini en iyi bakıma en kısa yoldan ve kaynakları en verimli şekilde kullanarak ulaşma hedefine yönlendirmek için klinisyenlerle işbirliği yapmaktadır.

Philips Healthcare Görüntüleme Sistemleri CEO'su Gene Saragnese “Karşılaştıkları ne büyük zorlukları anlamak için radyologlarla işbirliği yapıyoruz ve elde ettiğimiz bilgileri de onların karmaşık görüntüleme ihtiyaçlarını karşılamak için Vereos PET/CT ve IQon Spektral BT gibi yenilikçi ürünlerin geliştirilmesinde kullanıyoruz. Bu yenilikler Philips'in radyologlara olağanüstü görüntüleme kalite ve hassasiyetini düşük dozlarda nasıl sağladığını ve böylece hastalara doğru ve daha güvenli teşhisler koyabilmeleri için doğru yanıtları ilk seferde almakta klinisyenlere nasıl yardımcı olduğunu göstermektedir,” dedi.

Cleveland, Ohio, University Hospitals Case Medical Center ve Case Western Reserve Üniversitesi, Radyoloji Bölüm Başkanı, Dr. Pablo Ros, “pek çok hastalığın başarılı bir şekilde tedavi edilebilmesi için hastalığın teşhisinin zamanlaması ve doğruluğu çok önemlidir,” yorumunda bulundu ve şunları söyledi: “Bunu hiç unutmadığımızdan, Philips’in Vereos dijital PET/CT ve IQon Spektral BT sistemlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmuş olmaktan büyük bir coşku ve heyecan duymaktayız ve bu yeni nesil görüntüleme sistemlerinin gerçek potansiyelinin ortaya konulmasında Philips ile işbirliğinde bulunmaya devam edeceğiz.”

Vereos PET/CT

PET taramaları, bedenin içinde moleküler ve hücresel seviyelerde neler olup bittiğinin anlaşılmasını sağlayan üç boyutlu görüntülerdir. Tetkik öncesinde hastaya çok az miktarda radyoaktif izleyici enjekte edilir ve bu izleyici hastanın doku ve organlarında birikerek bozunur. PET detektörü bozunma sürecinde bedenden yayılan foton çiftlerini yakalar ve görüntüyü oluşturur. Philips’in tescilli ‘Dijital Foton Sayma’ teknolojisine dayanan Vereos PET/CT, sektörde geleneksel analog detektörler yerine yenilikçi dijital silikon fotomultiplikatör detektörler kullanan ilk PET/CT sistemi olup, hassasiyet kazanımı, hacimsel çözünürlük ve kantitatif doğrulukta analog sistemlere kıyasla yaklaşık 2 kat daha fazla artış sağlayarak performansı büyük ölçüde yükseltmiştir.2 Bu radikal iyileştirmeler nihayet yüksek görüntü kalitesi, daha yüksek teşhis güvenilirliği, daha iyi tedavi planlaması ve daha hızlı iş akışlarına dönüştürülebilmektedir.

Dr. Pablo Ros, “Kişiselleştirilmiş tıp, hastalıkla ilişkili fonksiyonel süreçlerin hastaya özel bir değerlendirmesini gerektirecektir. Dolayısıyla, süreçlerin doğru biçimde sayısallaştırılması tanı, tedavi ve araştırmada fonksiyonel görüntüleme için önemli bir gereksinimdir. Yeni dijital PET/CT sisteminin sağladığı kantitatif doğruluk ve büyük ölçüde net görüntüler ileriye doğru önemli bir adımdır,” şeklinde konuştu.

Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, hasta sevk eden on hekimden dokuzu, Vereos dijital PET/CT görüntülerini, analog bir sistemle alınan görüntülere tercih etti.3 Philips, PET/CT sistemini ABD'de pazarlamak için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden 510(k) izni almıştır.

IQon Spektral BT1

Philips’in RSNA'da tanıttığı ikinci sistem - IQon Spectral CT sistemi - dünyanın tamamen spektral görüntüleme için yapılmış ilk spektral detektörlü BT sistemidir.  Zaman kaybettiren protokollere başvurmadan, bir görüntünün kompozisyonunu belirlemek için renk kullanır. Nasıl ki beyaz ışık aslında tüm renklerin bir spektrumuysa, BT tarayıcılarında kullanılan X ışını huzmesi de X ışını enerjilerinin bir spektrumundan oluşmaktadır. Çoklu yüksek ve düşük enerjilerin X ışını fotonları arasında ayrım yapabilen baştan başa yeni bir spektral detektör geliştirilmesiyle birlikte, Philips’in IQon Spektral BT'si BT görüntülemeye yeni bir boyut katmakta ve sadece anatomik bilgiler sağlamakla kalmayıp, malzeme bileşimlerine dayalı olarak yapıları tek bir taramada karakterize etme yeteneği de kazandırmaktadır.

Bir spektral BT tetkikinden sonra klinisyenler geleneksel gri ölçekli anatomik görüntüleri yorumlayabilmekte ve gerekirse aynı tarama esnasında alınan spektral bilgilere erişebilmektedir. IQon Spektral BT sisteminin istek üzerine geriye dönük veri analizi Philips'in iPatient platformuyla mümkün olup, bu özellik klinisyenlere, geleneksel radyoloji iş akışları içinde rutin olarak spektral BT'nin faydalarını görme imkanı sağlamaktadır.

Erişilebilirliği, hızı ve doğruluğu sayesinde, BT görüntüleme birbirinden farklı pek çok hastalığın ve yaranın teşhisinde yaygın olarak kullanılmakta olup, tüm dünyada her yıl yaklaşık 450 milyon görüntüleme prosedürü gerçekleştirilmektedir. Philips, en son BT radyasyon dozunu4 azaltırken aynı anda çok çeşitli uygulamalar için görüntü kalitesini artırmaya yönelik kendi tescilli İteratif Modelli Rekonstrüksiyon (IMR) teknolojisiyle BT alanındaki yenilikleri yönlendirmeye devam etmektedir.

RSNA 2013'te Philips

Philips'i RSNA 2013'te, McCormick Place Convention Center, Kuzey Binası, B Salonu 6733 no.lu stantta, 1-6 Aralık tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Philips’in IQon Spektral BT1 ve Vereos PET/CT ürünleri hakkında ek bilgi ve görüntüler ile Philips’in RSNA 2013'te tanıtılan radyoloji çözümleri portföyü hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu linke tıklayın.

[1] IQon Spektral BT 510(k) izni almayı beklemektedir ve henüz ABD'de satışa sunulmamıştır. NanoPanel Prizma detektörlü bir sistem geleneksel tarama amaçlı olarak ABD satışa sunulmuştur.
[2] Analog sistem: Philips GEMINI TF 16.
[3] Philips tarafından yakın zamanda, hasta sevk eden onkologlar arasında yaptırılan bir araştırmaya göre, onkologlara Philips Gemini TF 16 görüntüleri (analog sistem) ve Philips Vereos PET/CT görüntüleri (dijital sistem) gösterildiğinde.
[4] Klinik uygulamada, IMR kullanımı, klinik görev, hastanın boyutları, anatomik lokasyon ve klinik uygulamaya bağlı olarak BT hasta dozunu azaltabilir. Belirli bir klinik görev için gereken tanısal görüntü kalitesini elde etmeye yönelik uygun dozu belirlemek için bir radyolog ve bir hekimle konsültasyon yapılmalıdır.

Dijitale kıyasla analog detektör

Spektral BT görüntüde lezyonlar, Efektif Z ile pankreas incelemesi

Geleneksel BT görüntüde lezyonlar, 72keV'de pankreas incelemesi

Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki kişiyle temas kurun:

Steve Klink
Philips Group Communications
Tel.: +31 6 10888824
E-posta: steve.klink@philips.com

Rachel Bloom-Baglin
Philips Healthcare
E-posta: rachel.bloom-baglin@philips.com

Leslie Lakis
Philips Healthcare
Tel: +1 978-273-9692
E-posta: leslie.lakis@philips.com

Royal Philips Hakkında:

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), Sağlık-Bakım, Tüketici Yaşam Tarzı ve Aydınlatma alanlarında anlamlı yeniliklerle insanların hayatlarının iyileştirilmesine odaklanmış, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bir sağlık ve refah şirketidir. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips 2012'de 24.8 milyar Euro satış bildirmiş olup, yaklaşık 114.000 çalışanıyla, 100'den fazla ülkede satış ve hizmetler gerçekleştirmektedir. Şirket kardiyak bakımı, akut bakım, evde sağlık-bakım, enerji verimli aydınlatma ürünleri ve yeni aydınlatma uygulamaları, erkek tıraş ve bakım ürünleri ile ağız ve diş sağlığı alanlarında liderdir. Philips'ten haberlere www.philips.com/newscenter adresinden ulaşabilirsiniz.