Daha hızlı ve sezgisel bir ultrason sistemi: EPIQ

Ekim 4, 2013

Amsterdam, Hollanda – Royal Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHIA) kaliteden ödün vermeden ultrason görüntüleri yaratmanın yepyeni bir yolunu sunan türünün ilk örneği ultrason mimarisiyle klinik sonuçlara duyulan güveni bambaşka bir boyuta taşıyacak EPIQ ultrason sistemini piyasaya sürdü. İlk kez Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) Kongresi 2013’te tanıtımı yapılan EPIQ, Philips’in Anatomical Intelligence teknolojisi ile birleştiğinde güçlü bir hız ve görüntü netliği performansı sergileyen yeni nSIGHT görüntüleme teknolojisi ile donatıldı. Zengin bir anatomik yapı modeli ve adaptif sistem teknolojisi veri tabanı niteliğindeki Anatomical Intelligence ilk kez etkin bir şekilde daha kesin klinik sonuçlar sunma kapasitesine sahip bir ultrason yaratacak şekilde bir sisteme entegre edildi.

Anatomical Intelligence, sunduğu ileri organ modelleme ve görüntü dilimleme özelliği ve kanıtlanmış niceselleştirme kapasitesiyle incelemelerin daha kolay yapılmasını, sonuçların daha kolay yeniden üretilmesini ve yeni seviyelerde klinik bilgilere ulaşılmasını sağlıyor. Bu teknoloji ile nSIGHT Görüntüleme’nin keskin netliği birleştiğinde daha hızlı ve daha sezgisel bir ultrason sistemi ortaya çıkıyor.

Görüntüleme teknolojilerindeki uzmanlığıyla adından söz ettiren Philips ultrason görüntülerine yepyeni bir bakış açısı getiren devrim niteliğindeki görüntüleme mimarisi nSIGHT’ı ile son derece detaylı görüntüler ve üstün zamansal çözünürlük imkanı sunuyor. Kritik fokal bölge yerleştirme işlemine gerek kalmadan doku üniformitesinin yeni seviyelerini görebilme kapasitesi de sunan nSIGHT, zorlu hastalarda muhteşem görüntülemeye ulaşmak için daha yüksek frekanslarda üstün penetrasyon imkânı da yaratıyor.

Philips Healthcare Görüntüleme Sistemleri CEO’su Gene Saragnese görüşlerini "Philips, görüntüleme teknolojisi yeniliklerinde daima ön sırada yer aldı. EPIQ ile klinik ortamlarda tıbbi profesyonellerce karşılaşılan önemli görüntüleme sorunlarına çözüm getirmede yeni bir yöntemin öncülüğünü yapıyoruz. Anatomical Intelligence ve nSIGHT Görüntüleme teknolojisinin bir arada kullanılması ultrason teknolojisi tarihinde bir dönüm noktasıdır." şeklinde dile getiriyor.

Philips’in yeni ultrason sistemi ile ilgili bilgi veren Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer, "EPIQ’in görüntüleme kalitesi kesinlikle çok etkileyici. Ayrıca yedek batarya, transdüserlerin kolay bağlanabilmesi ve taşınabilirlik gibi özellikleri ile EPIQ’in daha kolay çalıştırılmasını sağlayan sayısız tasarım özelliğini de ürünün dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. EPIQ’in bugünün sağlık şartları için yaratılmış bir sistem olduğuna şüphe yok. Nüfus yaşlanmaya devam ettikçe potansiyel olarak yaşamı tehdit eden hastalıkların erken teşhisi de kritik bir hal alıyor. EPIQ, hekimlerin hızlı bir şekilde ve daha büyük bir güvenle doğru teşhislerde bulunabilmesine imkân tanıyan teknoloji ve güvenilirliği sunarak erken teşhis ihtiyacına çözüm sunuyor." diye konuştu.

EPIQ premium ultrason sisteminin diğer özellikleri:

Yeni ve sınıfının en iyisi ergonomik tasarım…

• Basitleştirilmiş iş akışı ve yeni bir taşınabilirlik deneyimi – 104,3 kg (230 lbs) ağırlığı ile EPIQ en hafif ve en kolay hareket ettirilebilen premium, ultrason sistemidir.
  • Çalışırken neredeyse hiç ses çıkarmaz. Yapılan bir gürültü testi EPIQ’in 37 - 41 dB’de çalıştığını belirlemiştir. Bu da bir kütüphanedeki gürültüye eşdeğerdedir.
  • Yeni bir tablet benzeri arayüz ile düğmelere erişme ve basma ihtiyacında büyük düşüş (%40 ila %80 arasında daha az erişim ihtiyacı ve %15 daha az adım).

İyileştirilmiş görüntü kalitesi…

• Penetrasyonda %76, zamansal çözünürlükte ise %213 oranına kadar (yüksek tarama hızlarında dahi çözünürlüğü koruyabilme kapasitesi) iyileşme.

Artırılmış verim…

• SmartExam inceleme süresinin %30 - 50 oranında, azalmasını ve kullanıcılar arasında daha yüksek tutarlılık oranlarına sahip olunması sağlayacak şekilde otomasyonu ve sonuçların yeniden üretilebilirliğini artırır.
  • Auto Doppler, zaman alan renk kutusu pozisyonlandırma ve örnekleme aralığının yerleştirilmesi işlemlerini on adımdan üç adıma indirir ve tekrarlayan tuşa basma işlemlerinin sayısını ortalama olarak %67,9 oranında azaltır.

Ayrıntılı bilgi için lütfen [www.philips.com/epiq] adresini ziyaret edin.

Berna Yalaz

berna.savas@philips.com

Sanem Sofuoğlu

sanem.sofuoglu@bersay.com.tr

Tuğba Bozkurt

tugba.bozkurt@bersay.com.tr

Hollanda kökenli Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) sağlık, aydınlatma ve tüketici ürünleri sektörlerinde sunduğu güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı, çok amaçlı bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in dünyada 100’den fazla ülkede toplam 116 bin çalışanı bulunmaktadır. 2012 yılında 24,8 milyar Euro tutarındaki satışlarıyla şirket, kalp sağlığı, akut bakım ve evde sağlık bakımı, enerji verimli aydınlatma çözümleri ve yeni aydınlatma uygulamaları ile erkek tıraş ve bakım ürünleri ve ağız sağlığı ürünleri gibi kişisel sağlık ve bakım amaçlı yaşam tarzı ürünlerinde pazar lideridir. Philips ile ilgili haberlere www.philips.com/newscenter adresinden ulaşabilirsiniz.