Tıp dünyası uydudan canlı ameliyatlarla Türkiye’de buluştu

Haziran 20, 2013

29-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemal Birsel Konferans Salonu’nda yurt dışından 500’e yakın nöroradyolog ve radyoloğun katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Canlı  Nörovasküler Konferansı(WLNC); Türkiye, Arjantin ve Chicago’dan uydu üzerinden canlı olarak yayınlanan ameliyatlar aracılığıyla tıp dünyasını İstanbul’da buluştururken, bu ameliyatlarda kullanılan son teknolojileri de gözler önüne serdi.

Tıp dünyası açısından büyük öneme sahip olan üstün kaliteli görüntüleme sistemlerindeki yeniliklerin ve bulguların paylaşıldığı kongre, bu yönde geliştirilen yeni teknolojileri ortaya koydu. Bilimsel kimliğini, uydudan canlı olarak yayınlanan ameliyatlar aracılığıyla eşzamanlı olarak tüm dünyanın gözleri önüne seren kongreye, açık cerrahi işlemler olmadan yapılan anevrizma ameliyatları damgasını vurdu.

Özellikle cerrahi işlem olmadan gerçekleştirilen anevrizma tedavilerinde, doktorların hastanın cildinden ötesini görüntüleyebilmesini sağlayan üstün kaliteli görüntüleme teknolojileri ameliyatların başrol oyuncusu olarak yer aldı.

Philips tarafından geliştirilen görüntü kalitesinden taviz vermeden X-Ray ışınlarının miktarını yüzde 85’e kadar azaltan AlluraClarity, tıp dünyasında devrim niteliğinde atılan büyük bir adım olarak tıp tarihine geçti. Görüntü kalitesini olumsuz şekilde etkilemeden, X-Ray ışını dozunu önemli ölçüde azaltmak amaçlı olarak, röntgen tüpünden ekrana kadar görüntü üretme sürecinin her aşamasını iyileştiren gelişmiş teknoloji olan ClarityIQ ile donatılan AlluraClarity, bu konudaki klinik bilgileri dünyanın en iyi girişim uzmanlarının bilgileriyle birleştirdi. Üç gün süren kongre esnasında Türkiye’den uzmanlar, Philips’in yeni ürünü AlluraClarity’i kullanarak  ameliyat yaptı.

Hasta ve doktor güvenliği konusunda tıp tarihinde yeni bir girişim...

Türkiye’de düzenlenen Dünya Nörovasküler Konferansı’nda (WLNC) gerçekleştirilen ameliyatlarda kullanılan AlluraClarity’nin tıp dünyasına getirdiği yeniliklerin  altını çizen Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer,
 “X-Ray ışını dozunda böylesine önemli bir azalma yaratan bu ürün, hasta ve doktor güvenliği konusunda yeni bir dönemin başlangıcına imza atarken, Philips için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor” diye konuştu.

Röntgen sistemindeki 500’den fazla bileşen ile, girişimsel röntgen işleminin neredeyse her türü için gerekli olan X-Ray ışını miktarını azaltabilecek şekilde geliştirilen AlluraClarity, sahip olduğu bu teknoloji ile görüntü oluşturmayan röntgen ışınını filtreleyerek, ışınların daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Bu şekilde röntgen tüpü en optimal şekilde kullanılarak, tedavi sırasında çok daha az ışın yayılması sağlanıyor.

Hasta güvenliği konusunda dev bir adım olarak nitelendirilen bu durum, röntgen ışınına maruz kalmaktan kaynaklanan komplikasyonların riskini de azaltıyor.  Ayrıca, işlem sırasında gün boyu kaçınılmaz olarak ışına maruz kalan doktor ve klinisyenler için de güvenlik konusundaki endişeleri ortadan kaldırıyor.

Berna Yalaz         berna.savas@philips.com               0216 636 1629

Sanem Sofuoğlu  sanem.sofuoglu@bersay.com.tr 0212 337 52 87
Tuğba Bozkurt   tugba.bozkurt@bersay.com.tr  0212 337 52 85

Hollanda kökenli Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) sağlık, aydınlatma ve tüketici ürünleri sektörlerinde sunduğu güncel yenilikler ile insanların yaşamlarını iyileştirmeye odaklı, çok amaçlı bir Sağlık ve İyi Yaşam şirketidir. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in dünyada 100’den fazla ülkede toplam 116 bin çalışanı bulunmaktadır. 2012 yılında 24,8 milyar Euro tutarındaki satışlarıyla şirket, kalp sağlığı, akut bakım ve evde sağlık bakımı, enerji verimli aydınlatma çözümleri ve yeni aydınlatma uygulamaları ile erkek tıraş ve bakım ürünleri, ve ağız sağlığı ürünleri gibi kişisel sağlık ve bakım amaçlı yaşam tarzı ürünlerinde pazar lideridir. Philips ile ilgili haberlere www.philips.com/newscenter adresinden ulaşabilirsiniz.