Sanatla düne, tasarımla bugüne, inovasyonla yarına...

Nisan 27, 2012

Philips, 26 Nisan 2012 tarihinde Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirdiği inovasyon etkinliğinde aydınlatma, sağlık ve tüketici ürünleri sektörlerindeki inovasyonlarını tanıttı. Yekta Kopan’ın moderatörlüğünü yaptığı geceye çok sayıda davetli ve Philips’in yurtdışı ve Türkiye’den üst düzey yöneticileri katıldı.

Dünya çapında araştırma ve yeni ürün geliştirilmesi çalışmalarına; öncülük eden Philips; 120. yılı kapsamında geçtiğimiz aylarda Hollanda Eindhoven’da gerçekleştirilen inovasyon etkinliğinin Türkiye ayağını 26 Nisan 2012 tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirdi. Çok sayıda davetli ve Philips yöneticisinin katıldığı gecede Philips’in yeni ürün ve teknolojileri tanıtıldı.

Philips’in ana sponsorları arasında yer aldığı, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Rembrandt ve Çağdaşları Sergisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Philips Türkiye Ülke Müdürü ve Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Willem Rozenberg bir konuşma yaptı. İnovasyonun Philips’in yaşam kaynağı olduğunu vurgulayan Rozenberg “Philips olarak inovasyonda uzun bir geçmişimiz var. 120 yıllık tarihimizde  inovasyon, her zaman stratejimizin temel taşı olmaya devam etti. İnovasyonlarımız, kurumsal müşterilerimizin rekabet edebilirliğini artıracak ve tüketicileri daha iyi bir yaşam sürmeye teşvik edecek. Bu trendlerden yararlanmak, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlarda kârlı bir büyüme sağlamamıza olanak tanıyacak. Bu kapsamda, sağlık ve iyi yaşam alanına yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Yaptığımız bu yatırımlarla amacımız 2025 yılına kadar 3 milyar insanın yaşam kalitesini artırmak.” diye konuştu.

Gecede, Philips inovasyon tarihini anlatan film gösteriminin ardından Philips Orta Doğu ve Türkiye Bölgesi Başkanı ve CEO’su Roy Jakobs bir konuşma yaptı. Jakobs, “Hollanda ve Türkiye ilişkilerinin 400. yılı kutlamaları kapsamında düzenlediğimiz bu gecede Philips’in bu ilişkilere olan katkılarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 400 yıllık bu tarihin 120 yılında yer alan Philips, 80 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Bu 80 yıllık süreçte, bizim için en önemli konu, Philips inovasyonlarının Türk insanlarının yaşam kalitesini nasıl değiştireceği oldu. Bizce inovasyon sadece en iyi ürünü üretmek değil, aynı zamanda hızlı ve duyarlı davranıp, iş yapış biçimlerinde yaratıcı ve hizmet kalitesinde kapsamlı olmaktır. İnovasyonlar bize ilham veren, yaşam kalitemizi artıran, önemli sosyal ve çevresel sorunları aşmamıza yardım eden buluşlardır. Bu nedenle inovasyonlar herkes için önemli ve gereklidir. 80 yılı aşkın süredir yaptığımız ve uzun yıllar da yapmayı hedeflediğimiz bu inovasyonları bizimle birlikte Türk halkına kazandırmaya yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Philips’ten teknolojik yenilikler...
Inovasyon gecesinde konuşmaların ardından Philips’in insanların daha sağlıklı ve iyi bir yaşam elde etmeleri için geliştirilen inovasyonları tanıtıldı. Bu inovasyonlar arasında; yeni doğan sarılığı konusunda problem yaşayan bebeklerin daha rahat iyileşmesini sağlayan ‘bilirubin battaniyesi’, sebze ve meyvelerin zirai ilaç kalıntılarının en iyi şekilde temizlenmesi için geliştirilen ‘Gıda temizleyicisi’, cilt gençleştirme teknolojisiyle lazerli cilt bakımını ilk defa evlere getiren ‘RéAura’, tüm kentin aydınlatılmasını yöneten ‘CityTouch’, LED teknolojisinden sonra aydınlatmada atılan en büyük adım olan organik LED’ler ‘OLED’, yüksek yoğunluk odaklı ultrason ‘HIFU’ ve buhar kazanlı akıllı ütü ‘PerfectCare’ yer aldı.

Kurumsal İletişim Müdürü
Berna Yalaz

berna.savas@philips.com

Sanem Sofuoğlu